Gemeente Breda

Persberichten

14-04-2004

Wethouder en voorzitter Dorpsraad overhandigen Brochure Leven in Teteringen

Woensdag 14 april om 19.15 uur overhandigen Jacques Niederer, wethouder Stedelijke ontwikkeling en Fons Prince, voorzitter van de Dorpsraad Teteringen, het eerste exemplaar van de brochure 'Leven in Teteringen' aan een huidige en nieuwe bewoner van Teteringen. Nog diezelfde avond, direct na de officiële overhandiging, wordt de brochure huis aan huis in heel Teteringen verspreid. De overhandiging heeft plaats in het voormalige deelstadskantoor aan het Hoeveneind.

De brochure met de titel Leven in Teteringen, waar dorp en stad elkaar ontmoeten, is een gezamenlijke uitgave van de gemeente Breda en de Dorpsraad Teteringen. Deze brochure geeft een uitgebreid beeld van het Teteringen van nu en het Teteringen van de toekomst. Natuurlijk wordt er in de brochure veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de Vinex-locatie Teteringen. Minstens zo belangrijk is echter de ontwikkeling van het dorp zelf. Want door de toename van het aantal inwoners zullen mensen in de toekomst meer gebruik gaan maken van voorzieningen in het dorp, zoals de bibliotheek, het basisonderwijs, kinderopvang, medische voorzieningen en de sportverenigingen. Vanwege de verdubbeling van het aantal inwoners worden de sociale voorzieningen aanzienlijk uitgebreid. Basisscholen en sociaal culturele organisaties krijgen nieuwe huisvesting in twee multifunctionele wijkaccommodaties; Helder Camara in Om de Haenen en De Mandt in de Nieuwe Dorpsrand.

Samenwerking met de Dorpsraad
De brochure is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Dorpsraad Teteringen. De Dorpsraad ziet graag, evenals de gemeente, dat de 'nieuwkomers' op een vanzelfsprekende manier deel uit gaan maken van de Teteringse gemeenschap. Het verenigingsleven heeft een belangrijke functie in het integratieproces tussen huidige en nieuwe inwoners. Daarom zijn achterin de brochure alle adressen opgenomen van het verenigingsleven van Teteringen. Hiermee hoopt de Dorpsraad de nieuwe inwoners van Teteringen al enigszins wegwijs te maken in de nieuwe woonomgeving.

Breda, 14 april 2004