Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 april 2004


Onderwerp: Nieuwe wijkagent in Eerbeek


Herkenbaar en aanspreekbaar, vaak de eerste politieman waarbij men als het om wijkzaken gaat contact met de politie heeft. Deze week start Marcel van Raan als wijkagent in Eerbeek-Noord, waarmee het team Brummen/Eerbeek nu met zijn drie wijkagenten volledig op sterkte is.


Van Raan heeft een lange staat van dienst bij de politie. De laatste jaren heeft hij in Zutphen gewerkt en daar heeft hij kennis gemaakt met het wijkwerk. Daarvoor was hij 10 jaar werkzaam in Twello waar hij het specialisme jeugd- en zedenzaken in zijn takenpakket had.


De wijkagent heeft in de huidige politieorganisatie een belangrijke rol. Je kunt hem als een vooruitgeschoven functionaris zien, die de contacten met ondermeer wijkbewoners, scholen, gemeente, dorps- en wijkraden, woningcorporaties, winkeliersverenigingen onderhoudt.


Als de wijkagent problemen signaleert waarbij hij extra (politie)hulp nodig heeft kan hij een beroep doen op de politiemensen van zijn team. Een voorbeeld: bij vandalisme rond een school kunnen zijn collega's betrokken worden door gericht toezicht te houden tijdens de surveillance. Hij kan ook samen met de schoolleiding afspraken maken over de aanpak van het vandalisme en soms blijkt de gemeente een partner in de aanpak daarvan.


Worden de vandalen opgespoord dan is de wijkagent meestal degene die samen met de genoemde partners met de jeugd voor een passende oplossing zoekt en afspraken maakt om overlast in de toekomst te voorkomen.


Naast Van Raan zijn Heino de Graaf (Eerbeek-Zuid) en Theo Simmelink (Brummen, Rhienderen en Leuvenheim) de andere wijkagenten. U kunt hen bereiken via 0900- 8844.


Einde bericht

Hierbij een digitale foto van de wijkagent


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --