Gemeente Amsterdam

Amsterdam Pass biedt nu ook toegang tot Hermitage en Museum Het Schip

14 april 2004 - ATCB

De Amsterdam Pass blijkt voor binnenlandse en buitenlandse bezoekers een succesvolle sleutel voor een bezoek aan Amsterdam. De nieuwe Amsterdam Pass geeft nu ook toegang tot de Hermitage Amsterdam en Museum Het Schip. Bezoekers hebben keus uit een Pass die 24, 48 of 72 uur geldig is voor respectievelijk EUR 31, EUR 41 en EUR 51. De elektronische Amsterdam Pass van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) biedt vrij openbaar vervoer en toegang tot maar liefst meer dan dertig musea en attracties in Amsterdam en regio. Daarnaast geeft de Amsterdam Pass meer dan twintig kortingsaanbiedingen.

Architectuur en design

Toerist

Ook voor liefhebbers van architectuur en design is de Amsterdam Pass een aanrader. De Pass geeft toegang tot diverse musea die op dit gebied veel te bieden hebben zoals Museum Het Schip, toonbeeld voor de Amsterdamse School en het Stedelijk Museum met een uitgebreide designcollectie. In het Joods Historisch Museum is tot en met 29 augustus de tentoonstelling Joodse identiteit in hedendaagse architectuur te zien.

Verkoop Amsterdam Pass

De chipcard werd drie jaar geleden geïntroduceerd en sindsdien is de verkoop verdrievoudigd met in 2003 meer dan 60.000 verkochte exemplaren.
Omdat Amsterdam tegenwoordig het hele jaar in trek is bij bezoekers en daarom niet echt meer een toeristisch seizoen kent, heeft ATCB besloten om de nieuwe kaart vanaf 2005 niet meer in april te introduceren maar op 1 januari. Bij de Amsterdam Pass hoort een kleurrijk boekje in vier talen met een plattegrond en een beschrijving van alle deelnemende musea, attracties, restaurants en andere leuke dingen in Amsterdam. De Amsterdam Pass is verkrijgbaar bij de zeven informatiekantoren van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (VVV) en bij een groot aantal musea en hotels in Amsterdam.

© Gemeente Amsterdam