Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 14 april

Alkmaar 14-04-2004 - 14.45 uur

Politie zoekt getuigen van feitelijke aanranding. Heerhugowaard, woensdag 14 april 2004.
De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding. Op zondag 4 april 2004 tussen 16.30 en 17.00 uur liep een 14-jarig meisje met haar hond door een steeg achter de woningen van de Nicolaas Beetsstraat en de Bosboomstraat. Plotseling werd zij door een tot nu toe onbekende man vastgepakt waarna hij het meisje op onzedelijk wijze betastte. Toen de verdachte hoorde da een buurtbewoner een steegpoort open maakte rende de verdachte weg. Het gaat om een negroïde man tussen de 20 en 25 jaar met een breed postuur. Hij droeg een blauwe trui met zwarte glimmende letters, een blauwe broek die veel weg had van een pyjamabroek en donkere bergschoenen. Op zijn hoofd droeg hij een opgevouwen blauwe boeren zakdoek.
Getuigen van deze aanranding of mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de identiteit van de dader worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Snelheidscontrole
Castricum, dinsdag 13 april 2004.
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Van Haerlemlaan waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Tijdens deze controle passeerden 40 voertuigen het meetpunt. Vier van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Verkeerscontrole
Schoorl / Heerhugowaard, dinsdag 13 april 2004. Dinsdag werden op verschillende wegen in Schoorl en Heerhugowaard verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden tien bestuurder van auto's bekeurd omdat zij geen gebruikt maakten van de veiligheidsgordel. Zes bromfietser kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen en één bromfietser bleek geen verzekering te hebben afgesloten voor zijn voertuig. Tot slot werd een autobestuurder bekeurd voor een snelheidsovertreding. Hij reed 129 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan.

Man aangehouden na gebruik valse parkeervergunning. Alkmaar, dinsdag 13 april 2004.
Dinsdagavond is een 25-jarige Alkmaarder aangehouden op de Oudegracht. Surveillerende politiemensen constateerden dat in de auto van de verdachte, die geparkeerd stond op de Oudegracht, een vervalste parkeervergunning lag. De man gaf toe de vergunning te hebben vervalst. Hij is na verhoor in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld.

Inbraken in woningen
Limmen, woensdag 14 april 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in twee woningen in Limmen. In de Dampegheestweg kwam men een woning binnen door de garagedeur te forceren. Hier werden uit een koffertje ondermeer een GSM, een laptop en bankpassen weggenomen. Op de Keizerskroon kwam men een woning binnen via de voordeur, waarvan het slot werd geforceerd. Hier stal men de videorecorder, twee camera's en bankpassen. Ook werden er autosleutels weggenomen. Vervolgens werd ook een personenauto ontvreemd. Het ging hierbij om een grijze Golf TDI74kw met kenteken 67-NN-KS.