Gemeente Westervoort

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis
In de komende periode zijn de openingstijden van het gemeentehuis op enkele dagen aangepast.
Het gaat om de volgende feestdagen:
Datum: Dag: Geopend Ja/Nee:
30 april Koninginnedag Gemeentehuis gesloten (ook afdeling Publiekszaken en Sociale Zaken)
5 mei Bevrijdingsdag Gemeentehuis gesloten (ook afdeling Publiekszaken en Sociale Zaken
Ook de afdelingen Publiekszaken en Sociale Zaken zij op deze dagen niet geopend.

Geboren!

Op 6 april 2004 is geboren: Quinten, zoon van E.J.M. de Theije en M. Bakker

Vergadering(en)

Commissie Bestuur, Samenleving en Financiën

Maandag 19 april 2004, aanvang 20.15 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen onder andere worden besproken:

§ At Last

§ Kaderstelling Wet Werk en Bijstand

§ Regulier maken ID-banen gemeente Westervoort

§ Gekozen burgemeester (opgevoerd door het CDA)

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Commissie Ruimte en Veiligheid

Dinsdag 20 april 2004, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
De volgende onderwerpen zullen o.a. worden besproken:

§ Vaststelling welstandsnota / inspraakreacties

§ Evaluatie Diftar gemeente Westervoort

§ Kwijtschelding ophalen grofvuil

§ Overeenkomst concessie woningbouw 2004 2009

§ Planschadeclaim Van Keulen, Het Ambacht

De agenda en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de tervisiekamer van het gemeentehuis.

Aanvragen & vergunningen

Bouwaanvraag:

* St. Werenfriduslaan 9, uitbreiding woning

Aanvraag sloopvergunning:

* Schans 10, sloop schuur

Verleende bouwvergunning:

* Willem Alexanderstraat 25, plaatsen dakkapel voornemens zijn een vrijstelling te verlenen voor de volgende
* uitbreiden woning, Waemelslant 73a;

* uitbreiden bijgebouw (berging), Klapstraat 178. Beide bouwplannen zijn strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Voor de bouwplannen is vrijstelling mogelijk op basis van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouwplannen liggen ter inzage vanaf 15 april 2004 tot 13 mei 2004 bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Inzage kan plaatsvinden op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen die termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.

Vergadering Welstand:
Vindt om de 2 weken plaats in elke even week op dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor is de agenda in te zien bij de afdeling Ruimte & Samenleving. Bezoekers dienen zich bij die afdeling aan te melden, telefoon 026-3179531.

Nadere informatie, onder meer over de concrete data van de verleende vergunningen, kunt u inwinnen bij afdeling Ruimte & Samenleving, tel. 3179531

* vergunning verleend aan de heer P. Storm voor het organiseren van een straatfeest op zaterdag 10 juli 2004 in de IJsselrust van 12.00 uur tot 24.00 uur.

* vergunning verleend aan Seniorenkoor Vivace voor het organiseren van een rommelmarkt in het trefcentrum voor ouderen aan de Dorpstraat 102 te Westervoort op zaterdag 24 april 2004 van 10.00 uur tot 13.00 uur.

* vergunning verleend aan Fanfare Oefening Baart Kunst voor o.a. plaatsen borden voor het voor- en najaarsconcert voor de periode van 8 tot en met 17 april en van 22 tot en met 31 oktober 2004, voor de huis-aan huis-verkoop van planten en oliebollen op 6 en 7 mei 2004 en zaterdag 27 november 2004, voor het tidjelijk innemen van een standplaats in winkelcentrum De Wyborgh op 26 november 2004 voor de verkoop van oliebollen.

* vergunning verleend aan mevrouw D.B. Nederhof-Dedecker plaatsen tent bij Gereformeerde Kerk op zaterdag 17 april 2004

Heeft u bezwaar?
Gastouderopvang voldoet aan alle eisen

Op 8 augustus 2003 heeft er een inspectie plaatsgevonden bij de Gastouderopvang van Stichting Kinderopvang de Kangoeroe. De inspectie is uitgevoerd door een medewerker van Hulpverlening Gelderland Midden. Dit onderzoek is noodzakelijk om te kunnen bepalen of aan alle wettelijke eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid wordt voldaan.

Uit het onderzoek is gebleken dat de Gastouderopvang aan alle eisen voldoet.

Er wordt naast de eisen ook gekeken naar verbeterpunten. Deze punten worden als adviezen aangedragen door Hulpverlening Midden-Gelderland. De kwaliteit van de gastouderopvang van de Kangoeroe is dermate hoog dat er zelfs geen verbeterpunten zijn aangegeven.

De gastouderopvang in de gemeente Westervoort voldoet daarmee ruimschoots aan de wettelijke normen.

Bestemmingsplan Naederhuizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken, ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 29 maart 2004, nr. RE2003.100311 de 9^e partiële herziening van het bestemmingsplan Naederhuizen hebben goedgekeurd. Deze partiële herziening heeft tot doel de uitbreiding van de woning aan de St. Anfriedlaan 4 mogelijk te maken.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland en het bestemmingsplan liggen met ingang van 15 april 2004 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te s-Gravenhage, door degene die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.
Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Bestemmingsplan Mosterdhof

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat een verzoek om vrijstelling is ontvangen voor het gebruik van een slaapkamer in de woning aan Mosterdhof 150 als Nail- & Artstudio. Het overige deel van het pand blijft als woning in gebruik.

Het gebruik van een ruimte in de woning als praktijk- of bedrijfsruimte is op grond van het geldende bestemmingsplan Mosterdhof niet mogelijk.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gebruik te maken van de mogelijkheid vrijstelling te verlenen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het algemeen gemeentelijk beleid omtrent praktijk/beroep aan huis.

Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en conform de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000, met ingang van 15 april 2004 gedurende vier weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:
* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur

Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.

Bestemmingsplan Vredenburg

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat de heer W.R. Engelshoven (WE Design) te Arnhem een verzoek heeft ingediend voor het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten in het bijgebouw van de woning aan de Klapstraat 86. De activiteiten bestaan uit het maken van spalkringen en braces van edelmetaal. Er komen geen bezoekers en/of klanten aan huis. De vestiging is op grond van het geldende bestemmingsplan Vredenburg niet mogelijk.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om gebruik te maken van de mogelijkheid vrijstelling te verlenen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het algemeen gemeentelijk beleid omtrent praktijk/beroep aan huis.

Het voornemen tot het toepassen van de vrijstelling ligt, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en conform de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000, met ingang van 15 april 2004 gedurende vier weken bij de afdeling Ruimte & Samenleving, Dorpsplein 1 te Westervoort, voor een ieder ter inzage. Inzage kan worden verkregen op het gemeentehuis:


- op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

- op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur Gedurende deze termijn is het voor een ieder mogelijk om schriftelijk zienswijzen bij ons college in te dienen.