Gemeente Den Haag

april 2004
Eerste steen scholen en welzijnsaccommodatie Wateringse Veld (14 april)

De bouw van de openbare Maria Montessorischool, de katholieke basisschool De Fontein en een multifunctionele welzijnsaccommodatie in de wijk Hoge Veld gaat op vrijdag 16 april 2004 officieel van start. Wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie en wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale zaken en Werkgelegenheidsbevordering en Integratie metselen om 13.00 uur een ondertekende oorkonde in.

De scholen en de multifunctionele welzijnsaccommodatie gaan deel uitmaken van het voorzieningencluster Hoge Veld, samen met een sporthal en kinderdagverblijf. Rondom en bovenop de scholen en de welzijnsaccommodatie komen woningen. Het cluster aan het toekomstige Panamaplein krijgt een centrale ligging in de wijk Hoge Veld.

De twee scholen lijken het nieuwe gebouw te delen, maar hebben alle voorzieningen voor zichzelf. Ook hebben beide scholen een eigen schoolplein. De multifunctionele welzijnsaccommodatie biedt ruimte aan onder meer cursuslokalen, een peuter- en een jongerenruimte en een leskeuken. Stichting Welzijn Escamp gaat de accommodatie in de toekomst gebruiken.

Mecanoo Architecten uit Delft heeft het complex ontworpen. De architecten hebben veel aandacht besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in de omgeving. Door het gebruik van veel glas krijgt het centrum een lichte en ruime uitstraling.

De scholen zullen eind oktober van dit jaar worden opgeleverd. Vanaf dat moment zullen de leerlingen van beide scholen les krijgen in hun nieuwe schoolgebouw. De oplevering van de welzijnsaccommodatie staat ook gepland voor oktober 2004. Een bijzonder aspect is dat het voorzieningencluster grotendeels wordt gerealiseerd voordat de meeste woningen in de directe omgeving van het Panamaplein worden opgeleverd.