Openbaar Ministerie

14 april 2004

OM Rotterdam roept getuigen in zaak-Soares op zich alsnog te melden

De zaak Sedar Soares



OM en politie in Rotterdam willen nog altijd graag in contact komen met mensen die mogelijk iets kunnen vertellen dat van belang is in het onderzoek naar de dood van Sedar Soares. De arrestatie van een 28-jarige verdachte doet daaraan niets af, aldus persofficier mr. B. den Hartigh van het Rotterdamse OM.
Het grootscheepse onderzoek naar de dood van Sedar Soares is meerdere keren onderwerp van aandacht geweest Opsporing Verzocht, het televisieprogramma van OM, politie en de Avro.
In februari werd opnieuw aandacht besteed aan de zaak, mede omdat diverse mensen die zich rond het tijdstip van de dodelijke schietpartij in de omgeving hadden opgehouden zich ondanks herhaalde oproepen niet hadden gemeld.
Na Opsporing Verzocht kwam opnieuw een groot aantal tips binnen, alsmede een anonieme brief. Ook werd een alarmpistool getoond dat in een sloot in de omgeving van Slinge was gevonden. Het is niet het wapen waarmee Soares is neergeschoten, maar mogelijk heeft het wapen wel te maken met de activiteiten op het plein. Begin dit jaar voerde het OM een reconstructie uit van de moord op Soares. Zes vriendjes van de omgekomen jongen keerden terug naar het metrostation. Ook de reconstructie leidde tot nieuwe tips.
,,Zowel de reconstructie, tips en getuigenverklaringen hebben geleid tot de verdenking van de 28-jarige man'', aldus mr. Den Hartigh. ,,Het zijn allemaal puzzelstukjes geweest. Overigens hebben we nog steeds niet alle mensen gesproken die op het moment van de schietpartij in de buurt van het parkeerdek waren. Het is erg moeilijk om deze mensen te bereiken. We roepen hen op zich alsnog te melden.'' Volgens de persofficier kan het verhaal van deze getuigen meehelpen om alle puzzelstukjes boven water te krijgen.