Overig nieuws van 14 april

's-hertogenbosch 14-04-2004 - .

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 19-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch licht gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester Godschalkxstraat en de Proosdijstraat. Een 54-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch reed op de ventweg van de Burgemeester Godschalkxstraat uit de richting Hustenweg. Bij een T-splitsing met de hoofdrijbaan wilde ze rechtdoor oversteken in de richting van de Proostdijkstraat. Hierbij gaf ze echter geen voorrang aan een 19-jarige automobiliste die reed op de hoofdrijbaan van de burgemeester Godschalkxweg uit de richting van de Hustenweg. Beide autos kwamen met elkaar in aanrijding. Hierbij liep de 19-jarige vrouw enkele kneuzingen, een kniewond en een hoofdwond op. Zij droeg geen autogordel. Ter plaatse werd ze door ambulancemedewerkers geholpen en kon huiswaarts keren. Beide autos zijn weg getakeld.

VERKEERSCONTROLES

Rosmalen Op de kruising van de Bernadettestraat en de N59 in Rosmalen is op dinsdagochtend en dinsdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden. In totaal zijn 18 bestuurders bekeurd op het rijden door rood licht. Een bestuurder hield zich niet aan de rijrichting en een automobilist had zijn auto niet APJK gekeurd, ook zij kregen een boete.

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is op de Polsbroek in s-Hertogenbosch een 15-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. De jongen had bij controle geen bromfietscertificaat bij zich. Ook gaf hij een valse naam op. Hij kreeg een bekeuring.

Rosmalen Woensdagochtend is een snelheid- en gordelcontrole gehouden op de Jan Heijmanslaan in Rosmalen. In totaal zijn 26 bestuurders gecontroleerd. In totaal zijn 11 verbalen uitgeschreven. 3 voor snelheid en 8 verbalen voor het niet dragen van de autogordel.

MAN WIL KANTOOR NIET VERLATEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 41-jarige man uit Zwolle aangehouden bij een kantoorpand aan de Statenlaan in s-Hertogenbosch. De man wilde na dringend verzoek van een medewerker het pand niet verlaten. In het kantoorpand brak de man een vaas. Hij is aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling.

VLINDERMES AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch Woensdagochtend is bij een ingangscontrole op het Paleis van Justitie aan de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch een vlindermes aangetroffen bij een 19-jarige man uit s-Hertogenbosch Ook had de man twee doosjes met weed bij zich. De man is door de beveiligingsdienst overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten. Het mes en de doosjes weed zijn in beslag genomen.

VECHTPARTIJ

Rosmalen Dinsdagavond is een 48-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van mishandeling van een 50-jarige man uit Rosmalen. Eerder die avond hadden beide mannen om onbekende reden gevochten aan de Sportlaan in Rosmalen. Hierbij sloeg de verdachte het slachtoffer met een tang op zijn hoofd. Het slachtoffer is hoofdwonden per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

HUISELIJK GEWELD

Vlijmen Dinsdagavond is een 54-jarige man uit Vlijmen bij zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. De man bedreigde de vrouw in een ruzie met een mes en daarna met een breekijzer. De man is ingesloten.

MOTORRIJDER RAAKT GEWOND

Heesch Dinsdagavond raakte een 54-jarige motorrijder uit Heesch gewond bij een ongeval op de kruising Schoonstraat en t Dor in Heesch. Een 21-jarige automobilist gaf de motorrijder geen voorrang, waardoor ze met elkaar in botsing kwamen. De morrijder kwam ten val en liep hierbij letsel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

ONGEVAL MET LETSEL

Oss Woensdagochtend is een 7-jarig meisje uit Oss gewond geraakt bij een ongeval met een bus op de Singel 1940-1945 in Oss. Het meisje fietste met haar vader op de Singel 1940-1945 in de richting van de Professor Regoutstraat aan de linkerkant van de weg. Een 58-jarige bestuurder van een autobus reed achter hen. Het meisje stak plotseling naar rechts de rijbaan over, waarbij ze in aanraking kwam met de bus. Ze viel van haar fiets en kwam onder de bus terecht. De chauffeur kon voorkomen dat het meisje overreden werd. Per ambulance is het meisje naar het Bernhovenziekenhuis in Oss gebracht. Ze had wat hechtingen aan haar hoofd en was enorm geschrokken.

DOORRIJDEN NA ONGEVAL

Oss Woensdagochtend is een 36-jarige man uit Oss bij ongeval op de Docfalaan in Oss gewond geraakt. Hij reed op zijn bromfiets op de fietsbrug over de Graafsebaan toen hij in aanrijding kwam met een fietser. Hij viel hierbij van zijn bromfiets. De onbekende fietser reed hard weg. De man raakte gewond aan zijn voet en zijn bromfiets was beschadigd.

De politie Oss is op zoek naar getuigen van dit voorval (0900-8844, lokaal tarief).

VERKEERSCONTROLE

Nuland, Vinkel Op diverse plaatsen in Nuland en Vinkel zijn verkeerscontroles gehouden. In totaal hebben 25 bestuurders een bekeuring gekregen:

14 x niet dragen gordel 7 x overschrijden maximaal toegestane snelheid 2 x verlopen APK en 2 x onjuiste wet aansprakelijksverzekering motorrijtuigen.

ILLEGALEN AANGETROFFEN BIJ BEDRIJFSCONTROLE

BOXTEL - Woensdagmorgen is een bedrijfscontrole gehouden bij een bedrijf aan de Gelderseweg in Boxtel. De controle werd uitgevoerd door de vreemdelingenpolitie van de politie Brabant-Noord in samenwerking met medewerkers van de arbeidsinspectie en politiemensen van het district Aa & Dommel. Er werden 19 werknemers aangetroffen die illegaal in Nederland bleken te verblijven. De 19 mannen en vrouwen, allen afkomstig uit Bulgarije worden uit Nederland verwijderd. Tegen de eigenaar van het bedrijf is proces-verbaal opgemaakt.

TECHNISCHE CONTROLE BROMFIETS

Schijndel Dinsdagavond is een 19-jarige jongen op de Boschweg in Schijndel bekeurd voor het opvoeren van zijn bromscooter. Uit een rollenbanktest bleek dat de bromfiets ver over 2,0 Kw scoorde.

INBRAAK IN HORECAGELEGENHEID

Schijndel In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat in Schijndel. Het raam van de voordeur is ingegooid. Uit het restaurant zijn een geldkistje en een glas met geld verdwenen. Hoeveel geld verdwenen is, is niet bekend.

De politie Schijndel zoekt mensen die iets gezien of gehoord hebben van deze inbraak. (0900-8844, lokaal tarief)

EENZIJDIG ONGEVAL

Sint Michielsgestel Woensdagmiddag is een 23-jarige vrouw uit Sint Michielsgestel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Bosschebaan in haar woonplaats. Om onbekende reden is de vrouw de macht over het stuur kwijtgeraakt en in een sloot beland. De vrouw is door de brandweer uit de auto gehaald en met onbekend letsel per ambulance naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

VERKEERSCONTROLES

Schijndel Woensdagochtend heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Boschweg in Schijndel. In totaal zijn 15 personen bekeurd. 2 x geen helm
4 x overschrijden maximumsnelheid
2 x verlopen APK
2 x geen gordel
3 x overschrijden maximum constructiesnelheid bromfiets en
1 x gevaarlijk inhalen.

VERKEERSCONTROLES

Landhorst - Op dinsdagmiddag heeft de politie op snelheid gecontroleerd op de Grote Baan in Landhorst, gemeente Sint Anthonis. In totaal zijn 1520 passerende voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurder reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u. Alle overtreders hebben een boete gekregen.

Oploo Woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Gemertseweg onder Oploo. In totaal zijn 75 bestuurders gecontroleerd. 4 bestuurders kregen een bekeuring voor het overtreden van de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u.

Escharen, Mill Op de Hoogeweg in Escharen en op de Langenboomseweg, de Langenboom en de Zeelandsedijk in Mill zijn snelheidscontroles gehouden. In totaal zijn 2 bestuurders bekeurd voor het overtreden van de snelheid.

Langenboom Woensdagmiddag zijn bij een controle op de Zeelandsedijk in Langenboom vier fietsers bekeurd voor het niet zo veel mogelijk rechts houden.

SOFTDRUGS

Boekel Dinsdagavond is op De Irenestraat in Boekel tegen een 23-jarige man uit Boekel proces-verbaal opgemaakt. De man bleek bij controle van zijn auto twee zakjes weed bij zich te hebben. Deze weed is in beslag genomen.

TE VEEL GEDRONKEN

Veghel In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden in Veghel. Hierbij is aan de Frisselsteinstraat een 36-jarige man uit Veghel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

WEDEROM TE VEEL GEDRONKEN

Veghel Woensdagochtend verscheen een 40-jarige man uit Veghel aan het politiebureau om zijn dagvaarding op te halen in verband met een eerder rijden onder invloed, waarbij zijn rijbewijs was ingevorderd. De man stapte daarna in zijn auto en reed weg. Toen heeft de politie hem staande gehouden en op alcohol gecontroleerd. Hij bleek wederom onder invloed te zijn van alcohol. Hij verklaarde dat hij waarschijnlijk nog onder invloed was van de avond daarvoor. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.