Politie Zeeland


O-4107-2004 RIJDEN ONDER INVLOED

Op de N59 bij Bruinisse kreeg een 42-jarige automobilist uit Krabbendijke woensdag om 15.55 uur een rijverbod van 4 uur.
De man reed slingerend over de N59, toen hij moest wachten voor een openstaande brug viel hij in slaap in zijn voertuig. Hij ongeveer 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.


Z-4108-2004 AANRIJDING IN WESTDORPE

Op de Tractaatweg in Westdorpe vond woensdag om 07.50 uur een aanrijding plaats.
Een 79-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed vanaf de Eversdam in de richting van de Tractaatweg. Bij de kruising wilde hij recht oversteken in de richting van Zuiddorpe. Hierbij was hij de westelijke rijstrook van de Tractaatweg overgestoken en had hij zich tussen de kruisende verkeersstromen opgesteld. Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oisterwijk reed over de Tractaatweg vanaf de grens in de richting van Terneuzen en toen hij de 79-jarige bestuurder voorbijreed, trok deze op en reed tegen de vrachtwagen. Een 75-jarige inzittende van de personenauto raakte gewond en zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto is totall loss, de vrachtwagen raakte beschadigd.


Z-4109-2004 AANHOUDINGEN IN HENGSTDIJK

Op de Oude Havendijk in Hengstdijk werden woensdag omstreeks 14.40 uur twee 14-jarige Belgen aangehouden wegens diefstal van een bromfiets.
Ze werden in eerste instantie staande gehouden omdat zij geen helm droegen en de bromfiets niet voorzien was van een verzekeringsplaatje. Bij nadere controle bleek dat zij de bromfiets gestolen hadden op een camping in de omgeving.


W-4110-2004 CONTROLE ALCOHOL EN OVERLAST

Woensdag werden tijdens een controle op alcohol en overlast op het Vlissings Bolwerk in Middelburg 6 personen bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

O-4111-2004 AANRIJDING IN KAPELLE
Op het parkeerterrein bij de sporthal/zwembad op de Vroonlandseweg in Kapelle vond woensdag om 20.15 uur een aanrijding plaats.
Een 53-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal reed over het parkeerterrein en gaf richting aan naar links om in een parkeervak te parkeren. Op dat moment werd hij links ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Kapelle, die daardoor tegen de linkerzijde van de auto aanreed. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Z-4112-2004 DIEFSTAL AUTO

In de Sloelaan in Terneuzen werd woensdag om 20.55 uur een 17-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen aangehouden.
Hij had enige uren daarvoor op de Beneluxweg een personenauto van een bekende van hem gestolen en werd gezien terwijl hij daarmee over de Sloelaan reed. De eigenaar had de sleutels te goeder trouw aan hem afgegeven. De man is in verzekering gesteld.