Dienstenbond CNV

Uitnodiging voor CNV-kaderleden bij Securicor
24-03-2004

In onze laatste Info hebben we u de aanstaande fusie tussen Securicor en Group 4 Falck gemeld. Ondertussen is duidelijk dat deze fusie niet alleen een hele grote onderneming op gaat leveren, maar zeker ook banen gaat kosten.

Het ligt voor de hand dat de aankomende fusie vooral banen gaat kosten op de hoofdkantoren. Er zijn nu nog twee hoofdkantoren (Geldnet niet meegerekend). Een van de grootste bezuinigingen zal zijn om deze hoofdkantoren samen te voegen. Maar ook buiten de hoofdkantoren om, zal er zeker gesneden gaan worden in kosten. In de beveiliging betekent dat, dat er werkgelegenheid op het spel staat.

Het geeft ons in ieder geval alle aanleiding om een bijeenkomst te organiseren voor leden die werkzaam zijn bij Securicor en die, met ons, kritisch de fusie willen volgen. Ook gaat het om betrokkenheid bij de komende onderhandelingen over een Sociaal Plan. Iedereen die hierin, samen met ons, energie en tijd wil investeren, is van harte uitgenodigd voor een bijeenkomst van de

Bedrijfsledengroep Securicor, op:

donderdag 15 april aanstaande

van 10.30 uur tot ca. 13.00 uur (wij zorgen voor een broodje)

Plaats: Hoofdkantoor van de CNV Dienstenbond in Hoofddorp,

Polarisavenue 175

In het verleden is er ook sprake geweest van een Bedrijfsledengroep Securicor van de CNV Dienstenbond. Vanwege alle nieuwe ontwikkelingen willen we graag een herstart maken.

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst is uiteraard vakbondsverlof mogelijk op grond van de CAO VPB. Als u komt, maak dit dan vooraf even kenbaar aan de CNV Dienstenbond in verband met de beschikbare ruimte. U kunt voor uw opgave bellen met Isabel Rietveld, via telefoonnummer 023-5651052 of mail direct i.rietveld@cnvdibo.nl. Desgewenst sturen we u een routebeschrijving toe.

Naar aanleiding van de fusieberichten is kort gesproken met uw werkgever. We hebben daarbij gemeld dat we een Fusieprotocol wensen, waarin nadrukkelijk uw huidige rechten en arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Op het moment dat we hierover met Securicor spraken was nog niet duidelijk wie de leiding in het nieuwe bedrijf zou krijgen. Ondertussen is daarover de knoop doorgehakt. Dat is een goed moment om de gesprekken over een Fusieprotocol en Sociaal Plan op te starten.

Voor de collegas die vanuit Zeist nog steeds werken op een contract voor bepaalde tijd, is overleg met Securicor gevoerd. Securicor had immers toegezegd dat er contracten voor onbepaalde tijd zouden komen. Het gaat om circa 38 collegas die aan alle vereisten voldoen. Het overleg met Securicor heeft helaas nog geen conclusies opgeleverd. Wat ons betreft geldt nog steeds dat gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. Uw werkgever verschuilt zich achter reorganisaties bij het Ministerie van Justitie om nu geen beslissing te willen nemen. Wordt vervolgd.

Informatie

Neem voor vragen of suggesties naar aanleiding van deze Info contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoon 023-5651052 of mail h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte

Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052.