Ingezonden persbericht


Den Haag, 8 april 2004/vl/ba

VOORZITTER TWEEDE KAMER BRENGT
BEZOEK AAN TURKIJE

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Frans Weisglas, brengt op 15 en 16 april 2004 een bezoek aan Turkije. Tijdens dit bezoek spreekt hij met de Voorzitter van het Turkse parlement, de heer Arinç. Verder heeft de Voorzitter een gesprek met de staatsminister voor Godsdienstzaken en Turken in het buitenland, de voorzitter van de parlementscommissie voor Europese Zaken en de voorzitter van de commissie voor de mensenrechten. Gespreksthema's zijn onder meer het Nederlands voorzitterschap, ontwikkelingen in de Europese Unie, mensenrechten, godsdienstvrijheid en de positie van de Turkse gemeenschap in Nederland.

Dit bezoek past in een reeks bezoeken die de Voorzitter sinds zijn aantreden al heeft gebracht aan onder meer de Voorzitters van het Britse, Franse, Duitse en Poolse parlement en aan de Voorzitter van het Europees Parlement.

NOOT AAN DE REDACTIE
De Voorzitter geeft op donderdag 15 april om 17.45 uur een gezamenlijke persconferentie met de Voorzitter van het Turkse parlement. De persconferentie heeft plaats in het Turkse parlementsgebouw.

---- --