Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl


Uitnodiging voor de pers:

Ondertekening procesconvenanten modernisering huurbeleid

Minister Sybilla Dekker (VROM) ondertekent donderdag 15 april convenanten met de vertegenwoordigers van verhuurders Aedes, IVBN en Vastgoedbelang, en de vertegenwoordigers van huurders, de Nederlandse Woonbond. U bent van harte uitgenodigd om de ondertekening tussen 12.00 en 12.30 uur bij te wonen.

Op dit moment is het moeilijk voor mensen een nieuwe woning te vinden. Om te zorgen dat er meer woningen beschikbaar komen bezien de betrokken partijen verschillende instrumenten. Eén daarvan is een modernisering van het huurbeleid. Het proces om hiertoe te komen, inclusief tijdsplanning wordt op 15 april met de betrokken organisaties vastgesteld. Op 1 juli 2005 zal dan een nieuw huurbeleid in werking treden.

De minister zal als eerste om 12.00 uur het belang van de ondertekening van deze convenanten aangeven. Daarna zal Willem van Leeuwen, voorzitter van Aedes, namens de verhuurders reageren en directeur Maria van Veen van de Woonbond namens de huurders. De convenanten worden vervolgens ondertekend. Tot slot kan de pers tussen 12.15 en 12.30 uur vragen stellen.

De bijeenkomst vindt plaats op het hoofdkantoor van het ministerie van VROM Rijnstraat 8 te Den Haag. U kunt zich melden bij de receptie en het secretariaat persvoorlichting laten bellen. Vanaf de receptie wordt u begeleid naar zaal D 04.32.