Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 15 april 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF-NOORD EN OP DE DORDTSELAAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdag van twee uur 's middags tot elf uur 's avonds een actie preventief fouilleren in het aangegeven veiligheidsrisicogebied Bloemhof-Noord en op de Dordtselaan. Op straat werden 246 personen gefouilleerd. Tevens werden zeventien auto's gecontroleerd.
In totaal werden zes personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie, Opiumwet en wegens belediging en wederspannigheid. Een vouwmes en verfkrabber, alsmede een kleine hoeveelheid softdrugs, werden in beslag genomen. Woensdag rond het middaguur werd op de Dordtselaan ook een negentienjarige drugsdealer aangehouden. De man had dealhoeveelheden cocaïne in zijn bezit. Deze werden in beslag genomen. In de wijk Bloemhof werd woensdag ook een actie op nog openstaande boetes gehouden. Negentien adressen werden bezocht, waarbij 885 euro werd geïnd.


* TWEE JEUGDIGE ENGELSEN 2750 EURO ARMER NA OPLICHTING BIJ KOOP

INTERNETMOBIELTJES
ROTTERDAM - Twee jeugdige Engelsen (16 jaar) deden woensdagmiddag aangifte van oplichting, waarbij het tweetal 2750 euro armer werd. Beiden hadden via internet contact gezocht voor de aankoop van twintig handtelefoons. De deal zou op de Scheepmakershaven worden gesloten. Terwijl de verkoper het geld in ontvangst nam en meldde dat hij zo weer terugkwam bleven de Engelsen uiteindelijk achter met lege handen.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de district Rotterdam-West en Zuid ontmantelde woensdagmiddag in woningen in de Da Costastraat en op de Wilhelm Tellplaats hennepkwekerijen. In de woning in de Da Costastraat werden 103 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, en in de woning op de Wilhelm Tellplaats 185 hennepplanten en de groei-apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De 34-jarige bewoner van de Wilhelm Tellplaats werd op grond van de Opiumwet aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLES BOSDREEF
KRALINGEN-CROOSWIJK - Woensdagmorgen werd door politiepersoneel van het wijkteam Kralingen-West (district Oost) een bromfietscontrole gehouden op de Bosdreef. De controle vond plaats tussen half acht en negen uur. In totaal werden veertig bromfietsers gecontroleerd, waarvan er 15 een proces-verbaal kregen voor een te groot vermogen.
Woensdagmiddag werd tussen half twee en half vier met behulp van de laserpatrol een snelheidscontrole gehouden, eveneens op de Bosdreef. In totaal kregen 34 bestuurders een proces-verbaal. Vier bestuurders moesten direct hun rijbewijs inleveren, omdat zij de maximumsnelheid van 70 km/uur met meer dan 50 kilometer hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/uur.


* JONGETJE MISHANDELD NA VOETBALLEN OP VELD

MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district Waterweg stelde woensdagavond omstreeks half acht, naar aanleiding van een melding over een vechtpartij, een onderzoek op het Burgemeester Dommisseplein in. Op het grasveld achter een flat werd een negenjarig jongetje uit Maasluis gewond aangetroffen. Het slachtoffertje was door een 56-jarige man uit Maassluis enkele malen geschopt, omdat hij op het grasveld had gevoetbald. Na de mishandeling vluchtte de verdachte. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de 56-jarige man even later in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Het negenjarig jongetje werd, met een gebroken been, door personeel van de AZR-R vervoerd naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen.


* STEEK- EN BIJTPARTIJ IN WONING
ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond vier uur ontstond in een woning in de Gerrit Jan Mulderstraat een onenigheid, vermoedelijk over drugs, tussen de 40-jarige bewoner en een 33-jarige Rotterdammer, waarbij ook een 33-jarige vrouw betrokken was. De bewoner werd daarbij met een mes in zijn onderarm gestoken, terwijl de vrouw werd gebeten. De onenigheid zette zich na het gebeuren in de woning op straat verder en eindigde in de Aleidisstraat. De 40-jarige Rotterdammer en de 33-jarige vrouw werden naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar de Rotterdammer als gevolg van zijn opgelopen steekwond operatief moest worden behandeld. De 33-jarige dader werd na een korte zoekactie door politiepersoneel van het district Rotterdam-West op de Schietbaanlaan aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Hij liep door de onenigheid in de woning een gebroken duim op.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagavond omstreeks half acht op de Otto Reuchlinweg een 34-jarige man uit Rotterdam aan. Hij had kort daarvoor in een aantal op het Wilhelminaplein geparkeerd staande auto's ingebroken.
Een 37-jarige man uit Delft had de verdachte gehurkt, met een schaar in zijn handen, tussen de auto's zien zitten. Van enkele geparkeerd staande auto's was het slot geforceerd en was de achterbank naar voren geschoven. Hierop achtervolgde de omstander de 34-jarige Rotterdammer, waarna hij de auto-inbreker op de Otto Reuchlinweg in zijn kraag greep en hem daarna overhandigde aan gealarmeerde politiemensen.
De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VERDACHTE DISCRIMINERENDE TEKSTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Met de aanhouding van een 67-jarige Rotterdamse heeft de politie van district Oost een einde gemaakt aan een reeks discriminerende teksten die werden aangetroffen op gele plakmemo's op verschillende plaatsen bij metrostations. Na onderzoek en met behulp van camerabeelden kon de vrouw woensdagmorgen om kwart voor tien worden aangehouden op het metrostation Prinsenlaan. De vrouw plakte de memo's op om andere mensen op deze wereld bewust te laten worden van alle ellende. Dat zij zich hiermee schuldig maakte aan discriminatie had zij zich niet gerealiseerd. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de verdachte een Dagvaarding-in-Persoon (DIP) uitgereikt.


* BROMFIETSCONTROLES
HOOGVLIET/ROTTERDAM- Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmiddag, in het kader van het ASO-project, op het Kinheim in Hoogvliet een bromfietscontrole. Tussen half drie en kwart over vier werden 12 bromfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal zes bekeuringen uitgeschreven voor onder meer te veel vermoegen en het rijden zonder bromfietshelm.
Tussen half en half tien 's avonds hield politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op de Dordtselaan een bromfietscontrole. Er werden, eveneens in het kader van het ASO-project, 15 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 18 processen-verbaal werden opgemaakt voor onder meer te veel vermogen en technische gebreken.