Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE JDEVELOPER 10g VERBETERT PRODUCTIVITEIT VAN GRID EN SERVICE-ORIENTED ARCHITECTUREN

Oracle JDeveloper 10g, de nieuwste versie van Oracle's bekende Java en webservices ontwikkelomgeving, is per direct verkrijgbaar. Deze versie bevat Oracle Application Development Framework (ADF), een innovatieve 'productivity layer' die de ontwikkeling van applicaties vereenvoudigt, zodat ervaren en minder ervaren ontwikkelaars J2EE applicaties en webservices kunnen opzetten.

Ondersteuning van service-oriented architecturen (SOAs) zorgt voor meer flexibiliteit Oracle JDeveloper 10g helpt ontwikkelaars om de nieuwste ontwikkelingmethoden voor service-oriented architectuur (SOA) in te zetten, om zo snel en eenvoudig efficiënte applicaties te ontwikkelen vanuit een set gedeelde business services. Ontwikkelaars kunnen flexibelere applicaties creëren, die zonder problemen aansluiten bij veranderingen in de behoeften van hun organisatie, zoals het integreren van systemen na een overname, het opzetten van specifieke gehoste applicaties voor een nieuwe klant of het uitbreiden van gegevensverzameling en -analyse met verschillende strategische partners.

"De opkomst van SOA's en grid computing is een belangrijke stap in de richting van soepele bedrijfsvoering," aldus Mark Driver, vice president and research director, Gartner Group. "Door webservices voor grid computing te bouwen, worden applicaties eenvoudiger te onderhouden, te beheren en te integreren en neemt de toegankelijkheid van informatie toe, zodat systemen sneller beantwoorden aan veranderende behoeften van de onderneming."

Productiviteit mét keuzemogelijkheden
Tegenwoordig vinden ontwikkelaars vaak dat ze moeten kiezen tussen productiviteit en openheid bij de selectie van tools, omdat leveranciers hun nieuwe ontwikkelingen richten op hun eigen technologie, waardoor ontwikkelaars veroordeeld zijn tot een specifiek platform. Oracle blijft daarentegen staan voor open standaarden en heeft voor de architectuur van Oracle JDeveloper 10g volledig open J2EE en webservices interfaces gebruikt. Bovendien ondersteunt de ontwikkeltool de inzet van elke applicatieserver, die compatibel is met J2EE.

Prijs en beschikbaarheid
Oracle JDeveloper 10g is per direct gratis te downloaden en te testen vanaf de Oracle developer community website, Oracle Technology Network (http://otn.oracle.com) en is verkrijgbaar voor 835 euro per named user.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.

Ingezonden persbericht