Provincie Overijssel

Toeristische impuls voor Overijssel met 32 duizend euro

Voor het promoten van de toeristische mogelijkheden van Overijssel stelt de provincie in totaal 32.000 euro subsidie beschikbaar aan drie projecten met een (inter)nationale uitstraling. Het gaat om de Ommelandvaart van de Kamper Kogge, de Enschedese Marathon en de Triathlon in Holten.

Voor de Ommelandvaart van de Kamper Kogge stelt het provinciebestuur EUR 25.000,- beschikbaar. Mede door deze bijdrage kan de Kamper Kogge begint op 7 juni aan de tocht naar het Oostzeegebied. Hiermee wordt de zeilroute om Denemarken, zoals die voor het eerst in de Hanzetijd werd bevaren, herhaald.

Ook de organisatie van de Enschedese marathon kan een subsidie van de provincie tegemoet zien. Het college stelt EUR 3.500,- beschikbaar voor het sportevenement dat zich ontwikkelt van een sportwedstrijd naar een loopevenement met nationale uitstraling. Naast de wedstrijdmarathon, zijn er onderdelen voor recreatieve lopers, zoals een bedrijvenloop en diverse side events. Een deel van het parcouers loopt in Duitsland, waarmee de Enschede marathon een grensoverschrijdend evenement is. De marathon wordt gehouden op zondag 16 mei 2004.

De Triathlon in Holten moet uitgroeien tot een internationaal evenement, waarbij gestreefd wordt naar opname in het Europese topcircuit. Het aantal deelnemers is ongeveer 1200. Gedeputeerde Staten verlenen een extra subsidie van EUR 3.500,- vanwege de promotie van de Sallandse Heuvelrug en Holten als een van de aantrekkelijkste gebieden van Overijssel. De triathlon in Holten vindt plaats op 3 juli 2004.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel