Gemeente Katwijk

Kinderen kiezen voor aanpassing speelplaats in kinderraadsvergadering katwijk

Katwijk, 15 april 2004

Vandaag hebben de kinderen van 20 basisscholen in de gemeente Katwijk tijdens een speciale kinderraadsvergadering besloten dat het beschikbare bedrag van ¤ 3000,= wordt besteed aan het aanpassen van een speelplaats voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Al sinds jaren organiseert de gemeente Katwijk, samen met Factor W en de scholen, een kinderraadsvergadering. Twee vertegenwoordigers van groep 7 of 8 van elke basisschool uit de gemeente kregen vandaag de kans om aan de burgemeester en wethouders vragen te stellen en met hen te discussiëren.

En dat gebeurde ook. Eerst konden de wethouders hun project verdedigen. De kinderen hadden de zaken goed voorbereid. Allemaal kwamen zij met argumenten waarom hun voorkeur uitging naar een bepaald project. Even zag het er naar uit dat er twee projecten gecombineerd zouden gaan worden namelijk: de sport & spelbus maar dan speciaal voor gehandicapte kinderen. Dit amendement haalde het echter niet. Uiteindelijk koos het overgrote merendeel van de scholen voor de aanpassing van een speelplaats. Bijzonder is dat dit project tijdens de kinderraadsvergadering van vorig jaar al werd aangekaart door één van de toenmalige deelneemsters t.w. Fleur Griep van OBS de Krulder.

Hoe de uitwerking van het project er uiteindelijk concreet uit gaat zien, is nog niet bekend. De gemeente Katwijk gaat hier mee aan de slag. Zodra het project is gerealiseerd, zal er een officiële opening plaatsvinden met de betrokken kinderraadsleden en de wethouder.