Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

tentoonstelling

in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

'Woebie, de kleine levenskunstenaar...’

originele illustraties van Arnold de Hartog

De hele maand mei zullen op de Jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Prinsengracht 587, de originele illustraties uit de Woebie prentenboekjes van Mies Strelitski (auteur) en Arnold de Hartog (illustrator) te zien zijn.

De cartoonachtige tekeningen van Arnold en de heldere teksten van Mies nemen kinderen vanaf 2 jaar mee naar een wereld vol fantasie.

Mies en Arnold lezen woensdag 12 mei 's ochtends voor aan groep 3 van basisschool De Kleine Reus.

Aansluitend wordt de tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek geopend en zijn Mies Strelitski en Arnold de Hartog tussen 10.30 uur en 11.30 uur aanwezig om Woebie-boekjes te signeren.

De Woebie serie is ontstaan uit het idee kinderboeken te maken die veel aan de fantasie van kinderen en hun voorleesouders overlaten. Elk boek heeft een educatieve component en een positieve boodschap. De serie wordt uitgegeven door Blue Roof Productions, een initiatief van Arnold de Hartog. Woebie heeft dus ook een eigen uitgeverij.

"Woebie schildert - de ontdekking van kleuren"

(ISBN 90-807255-1-X)

Woebie mag van Moeder gaan schilderen maar zonder te knoeien. Hij gebruikt de drie primaire kleuren: rood, geel en blauw en maakt een schaakbord aan kleuren. Maar de verf begint te druipen. Woebie probeert het teveel aan verf weg te vegen. Hierdoor ontstaat een modern schilderij. Vader, Moeder en Woebie bewonderen samen het prachtige resultaat.

"Woebie droomt - het cadeau voor Moeder"

(ISBN 90-807255-2-8)

Moeder is binnenkort jarig. Vader belooft Woebie voor het slapen dat ze een leuk cadeau voor Moeder gaan uitzoeken. Woebie droomt van een sterrenhemel, vangt vallende sterretjes op in een netje en doet ze in een glazen potje. Woebie stelt voor om Moeder een glazen potje met sterretjes te geven om 's avonds bij te kunnen lezen. Wat voor een cadeau zullen Vader en Woebie uitzoeken?

Wil je meer weten over Woebie, kijk dan op www.woebie.nl



Ingezonden persbericht