Politie Zuid-Holland-Zuid

16/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-04-2004 - Persberichten District II

INBRAAK
PAPENDRECHT Inbrekers hebben een partij kleding gestolen uit een bedrijf. Men ontdekte dat op donderdag 15 april 2004. De verdachten kwamen binnen via een raampje en braken binnen een paar deuren open. De kleding zat in dozen die de inbrekers waarschijnlijk vanaf de eerste etage naar beneden gooiden. Het bedrijf zit aan het Westeind in Papendrecht.

CONTROLE
LEERDAM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Parallelweg en de Stations weg op donderdag 15 april. Er werden bijna 500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren eer 51 in overtreding. 47 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. 1 bestuurder had zijn voertuig ten onrechte van gele platen voorzien. Ook werden 3 bestuurders beboet omdat zij handsheld telefoneerden in de auto.

BEDREIGING
GORINCHEM- Twee mannen zijn aangehouden omdat zij een andere man zouden hebben bedreigd. Op woensdag 14 april bevond deze man zich in zijn woning aan de van Hogendorpweg. Er werd aangebeld. Twee mannen drongen het huis van het slachtoffer binnen en bedreigden hem. Het slachtoffer vermoedde dat de mannen een wapen bij zich hadden Het tweetal zei de man kapot te zullen maken maar vertrok daarna. Aanleiding was een financieel geschil. Het slachtoffer deed op donderdag 15 april aangifte. s Avonds bevond hij zich weer in zijn woning. Hij wist dat de mannen hem weer zouden komen bezoeken en belde de politie. De politie trof de twee mannen aan in het portaal en hield beide heren aan. Het gaat om een 44-jarige ma uit Schiedam en een 25-jarige man uit dezelfde woonplaats. Beide mannen zijn ingesloten.