OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND
http://www.ou.nl

Cohen opent in Amsterdam nieuw studiecentrum Open Universiteit

Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam, opent op dinsdag 20 april 2004 het nieuwe studiecentrum Amsterdam van de Open Universiteit Nederland aan de Amstelveenseweg 390. Rond 16.00 uur zal hij de openingshandeling verrichten. Daaraan voorafgaand spreekt Thijs Wöltgens, voorzitter van het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland, een openingswoord.

De Open Universiteit Nederland heeft verspreid over het land een netwerk van twaalf studiecentra en drie provinciale steunpunten. Om hoogwaardige service te kunnen blijven verlenen worden de studiecentra en steunpunten gemoderniseerd. Het studiecentrum Amsterdam is als een van de eersten zowel verhuisd als gemoderniseerd. Aan dit studiecentrum zijn rond de 3.500 actieve studenten verbonden. Dit maakt Amsterdam tot een van de grootste en modernste studiecentra van de Open Universiteit. Studenten kunnen er terecht voor studiefaciliteiten (mediatheek, ict-voorzieningen en audiovisuele middelen), voor voorlichting en begeleiding, voor specifieke bijeenkomsten (studentenverenigingen, studiedagen etc.) en om medestudenten te ontmoeten.

De hoofdvestiging van de Open Universiteit Nederland staat in Heerlen. Studenten aan de Open Universiteit kunnen bachelor- en masteropleidingen volgen in de cultuurwetenschappen, managementwetenschappen, milieu-natuurwetenschappen, psychologie, rechtswetenschappen en informatica. Daarnaast biedt de Open Universiteit de masteropleiding Actief leren aan. Verder kunnen studenten kiezen uit bijna 400 cursussen. Deze vormen de bouwstenen van de wetenschappelijke opleidingen en bestaan uit een afgeronde hoeveelheid lesmateriaal.

Noot voor de media,