Stad Utrecht, 9.50 uur

Utrecht 20-04-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Afrikalaan vond maandagmiddag een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 13.40 uur liep een 47-jarige vrouw uit Utrecht over de Afrikalaan. Plotseling werd uit de hand van de vrouw haar GSM gegrist door een voor haar onbekende jongen die het slachtoffer ook nog sloeg.

De politie zocht aan de hand van het opgegeven signalement naar de jongen. Op de JC. Maylaan werd de verdachte gezien. Bij het zien van de politie zette de 15-jarige verdachte uit Utrecht het op een lopen. Ter hoogte van de Afrikalaan werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De vader van de verdachte (leeftijd onbekend) kwam naar het bureau om te horen wat zijn zoon gedaan had. Toen hem verteld werd wat zijn zoon gedaan had, vond hij het nodig om een agent te beledigen. Hierop werd ook hij aangehouden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding bij een winkel aan de St. Jacobsstraat.

De beveiliging zag omstreeks 17.15 uur dat de 18-jarige vrouw uit Zeist met kleding de winkel wilde verlaten zonder te betalen. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de verdachte voor ruim 500,= aan kleding had weggenomen. Dit had zij vermoedelijk met twee medeverdachten gedaan. De politie doet nog onderzoek naar de mogelijke medeverdachten.

UTRECHT Bij een winkel aan het Boven Clarenburg werd maandagavond omstreeks 18.00 uur een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het stelen van een wildschaar. De man probeerde met het gereedschap zonder af te rekenen de winkel te verlaten. Personeel van de winkel zag dit, hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Proces-verbaal is opgemaakt.

Gestolen auto in de brand gestoken

UTRECHT Maandagavond trof de politie een uitgebrande auto op het Houtensepad aan. De auto bleek van diefstal afkomstig.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de brand stond op het Houtensepad. Ter plaatse trof de politie een geheel uitgebrande auto aan. Getuigen hadden gezien dat twee mannen de auto in brand hadden gestoken en daarna in een auto vertrokken. Uit onderzoek bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. Aan de hand van verklaringen van getuigen gaat de politie proberen te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.