Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 april 2004

Bromfietser gewond

Meisje raakt gewond nadat zij de macht over het stuur verloor en tegen een geparkeerd staande auto botste

Oldenzaal

Maandagmiddag 19 april reed een 17-jarig meisje uit De Lutte omstreeks 14.15 uur op een bromfiets over de Lyceumstraat in Oldenzaal. Zij haalde een grote groep fietsers in en toen zij na deze inhaalmanoeuvre naar rechts stuurde, verloor zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Zij kwam met het voorwiel tegen de stoeprand terecht en schoot vervolgens met haar bromfiets tegen een geparkeerd staande auto. Het meisje werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-048215)

Letsel bij eenzijdig ongeval

Automobilist raakt macht over het stuur kwijt en botst tegen een paar bomen

Denekamp

Een 23-jarige man uit Lattrop reed maandagmiddag 19 april omstreeks 15.45 uur op de Ootmarsumsestraat in Denekamp. De auto kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht en botste tegen een paar bomen. De 23-jarige bestuurder liep vermoedelijk een hersenschudding op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-048219)

Fietsendief aangehouden

Verdachte aangehouden op verdenking van diefstal van meerdere fietsen

Hengelo

Bij een onderzoek naar gestolen fietsen trof de politie op 24 maart in een berging van een woning aan de Curaçaostraat in Hengelo drie fietsen aan. Deze werden in beslag genomen, waarna een onderzoek naar de herkomst werd ingesteld. De drie fietsen bleken in maart gestolen te zijn op verschillende locaties in Hengelo. Door de eigenaars was aangifte gedaan. In overleg met justitie werd de verdachte, een 15-jarige jongen uit Hengelo, op maandag 19 april in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-036225)

Auto gestolen

Zwarte Seat gestolen in Hengelo

Hengelo

Bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, een zwarte Seat, type Leon met kenteken 18-GL-GJ. De auto stond aan de Deldenerstraat in Hengelo en werd in de nacht van zondag 18 op maandag 19 april gestolen. Eigenaar van de auto is een 28-jarige vrouw uit Hengelo. (bps: 04-048378)

Aanhouding wegens poging diefstal uit een auto

Verdachte aangehouden nadat hij in een auto werd aangetroffen met een schroevendraaier in zijn hand

Losser

Politieagenten hielden maandagmiddag 19 april omstreeks 15.40 uur aan de Zwaferinksweg in Losser een 18-jarige man uit Gronau aan op verdenking van diefstal uit een auto. Getuigen hadden even daarvoor gezien dat de man in een personenauto zat met in zijn hand een schroevendraaier. Zij gaven de eigenaar, een 22-jarige man uit Losser, een seintje waarop deze de politie belde. De 22-jarige man uit Losser had zijn auto op een bedrijfsterrein aan de Zwaferinksweg geparkeerd. Hij had de auto afgesloten op de achterklep na. Via de achterklep was toegang tot de auto verkregen en geprobeerd de autoradio weg te nemen. De autoradio was als gevolg daarvan beschadigd. De 22-jarige eigenaar deed aangifte. De 18-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-048218)

Bromfietscontrole

Negen bromfietsers bekeurd bij technische controle

Markelo

Maandagmorgen 19 april werd van 07.30 tot 09.00 uur een technische controle op bromfietsen gehouden op de Holterweg in Markelo. Negen bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets was opgevoerd. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 1.7 KW, terwijl maximaal 0,5 is toegestaan. (bps: 04-047933)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --