Politie Zuid-Holland-Zuid

20/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-04-2004 - Persberichten District I

GETUIGEN GEZOCHT-VERVOLGBERICHT VAN HULZEN (16 APRIL 2004) DORDRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag 16 april heeft een schietpartij plaatsgevonden op de Johannes Spaanstraat. Omstreeks
01.05 uur hoorden getuigen een schot lossen. Ook dienstdoende politie-agenten die zich op dat moment in de buurt bevonden, hoorden een aantal schoten. De politie kwam direct ter plaatse maar trof geen slachtoffer aan. Ook waren geen verdachte personen te bekennen. Wel vond de politie een aantal lege hulzen en een patroon. De ruit van een geparkeerde auto was beschadigd, vermoedelijk door een kogel. De politie heeft de straat enige tijd afgezet om sporenonderzoek te verrichten. Ook zijn getuigen gehoord en is buurtonderzoek verricht.

Getuigenoproep
De politie is nog op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANHANGWAGENS OP TE HALEN
ZWIJNDRECHT- Eigenaren van wie de aanhangwagens afgelopen vrijdag 16 april zijn weggehaald kunnen deze ophalen vanaf de gemeentewerf in Zwijndrecht. De politie startte enige tijd geleden een project in de wijk Kort Ambacht om het parkeren van aanhangwagens op plekken waar dit niet gewenst is, tegen te gaan. Op 31 maart 2004 sprak de politie eigenaren aan en vroeg hen hun aanhangwagens te verwijderen. De eigenaren van aanhangwagens die op dat moment niet aanwezig waren, kregen een brief of telefoontje om deze te verwijderen. Op 15 april trof de politie nog slechts vijf aanhangwagens aan. Op 16 april heeft de politie drie overgebleven aanhangwagens verwijderd en deze gestald op de gemeentewerf. Eén aanhangwagen werd weggenomen vanaf de Meerdervoortstraat, één vanaf de parkeerplaats van Eedenstraat en nog een aanhangwagen van de parkeerplaats Lindtsedijk. De eigenaren kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. Zij worden uitgenodigd de aanhangwagens na betaling van de stallingskosten af te halen bij de gemeentewerf. De eigenaren krijgen vier weken de tijd hun aanhangwagen op te halen.

Voor informatie kunnen zij terecht bij de gemeentewerf via telefoonnummer 078-6206712

KLUIS
HENDRIK-IDO-AMBACHT In een tuincentrum aan de Langeweg is ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag 20 april. Men heeft de kluis opengebroken en is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De technische recherche heeft een onderzoek opgestart.

ONGEVAL
DORDRECHT- Een 25-jarige vrouw uit Dordrecht is gewond geraakt tijdens een ongeval. Op maandagmiddag 19 april reed een 63-jarige vrouw uit Dordrecht met haar auto op de Nassauweg. Toen zij rechtsaf de Nassauweg opreed, zag zij de 25-jarige fietster over het hoofd. De 63-jarig vrouw reed op dat moment stapvoets. De 25-jarige vrouw kwam te val en werd met pijn in haar bekken, benen en longen overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Jacobus in Zwijndrecht.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Een auto is gedeeltelijk in brand gevlogen. In de nacht van maandag op dinsdag 20 april belde de eigenaar de alarmcentrale. Hij reed deze nacht op de A16 toen er brand uitbrak. De politie bluste de brand met de brandblusser. De brandweer deed onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dit bleek een defect aan de motor te zijn. Enkele rijstroken werden afgekruist. Na een half uur werden deze weer vrijgegeven. De auto is weg getakeld.

VERNIELING
ZWIJNDRECHT- Een 15-jarig meisje heeft voor veel onrust gezorgd. Op maandagmiddag 19 april gooide zij stenen tegen de ruiten van woningen. Ook trok zij planten uit de tuinen van deze woningen en gooide deze naar mensen toe. Het meisje zat tevens aan ruitenwissers van autos en boog de spiegels om. Een politieman hield haar aan. Het meisje uit Zwijndrecht werd overgebracht naar het politiebureau.