Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 16 en 20 april 2004

Op vrijdag 16 en dinsdag 20 april 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verzoek om vrijstelling ex. artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake het verzoek met betrekking tot de herinrichting van het Vuykterrein
Het college heeft ingestemd met de resultaten van de inspraak en heeft het inspraakrapport vastgesteld. De binnengekomen reacties en de daarin neergelegde motivering geven geen aanleiding om af te zien van de te voeren procedure voor de herinrichting van het Vuykterrein tot Vuykpark.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Beleidsuitgangspunten openbare verlichting
Het college heeft kennis genomen van het concept beleidsplan en de uitgangspunten voor de openbare verlichting. In het beleidsplan is als uitgangspunt genomen om de achterstanden in vervanging van installatieonderdelen in 10 jaar in te lopen en vervolgens de installatie planmatig en cyclisch te vervangen. De kosten worden behandeld tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2004. [Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte 29 april 2004.]

Aanvraag subsidie Bouwfonds Cultuurfonds ten behoeve van de restauratie boerderij s Gravenweg 325
Het college heeft besloten een aanvraag in te dienen bij het Bouwfonds Cultuurfonds voor het verkrijgen van een bijdrage in de restauratiekosten van de boerderij aan de s Gravenweg 325 (rijksmonument). Bij de Voorjaarsnota 2004 zal worden afgewogen om de gemeenteraad opnieuw voor te stellen om alsnog gemeentelijke gelden vrij te maken voor dit doel.

Vergunningsaanvraag voor het houden van een evenement op 30 april 2004 in en rond de Puccinipassage in de wijk s Gravenland Er is een vergunning aangevraagd voor het houden van een Koninginnedagviering - met levende en/of mechanische muziek - op 30 april 2004 van 10.00 uur tot 14.00 uur op Koninginnedag, vrijdag 30 april 2004. Het college heeft de aanvraag gehonoreerd.