Ingezonden persbericht


Zweedse postgirobank Swedgiro tekent driejarig contract met EDCubed

EDCubed-technologie TET basis voor snelle naadloze applicatieontwikkeling

Amsterdam, 20 april 2004 - Swedgiro, de Zweedse postgirobank, heeft een driejarig contract getekend met EDCubed om op basis van The EDCubed Technology (TET) snel en geautomatiseerd applicaties te ontwikkelen, die naadloos aansluiten op eerder gemaakte technologische keuzes. Het contract is een verlenging van de bestaande samenwerking. De Baltische voormalige dochtermaatschappijen van Swedgiro, Eesti NMC A/S, Nacionalais Maksajumu Centrs en NAC-UAB Nacionalinis Atsiskaitymu Centras, maken al ruim vijf jaar succesvol gebruik van TET. De organisaties hebben op basis van de gestandaardiseerde ontwikkelomgeving van EDCubed het BGIT-systeem ontworpen en gebouwd. Dit systeem omvat naast clearing en settlement ook functionaliteit voor direct debits, incassoservice, factureringsproductie, E-facturatie en E-betalingen.

Swedgiro heeft voor TET gekozen, omdat deze gestandaardiseerde technologie de mogelijkheid biedt om tegen zeer lage kosten en een bijzonder korte doorlooptijd applicaties te genereren, die naadloos aansluiten op de technologische keuzes die Swedgiro in het verleden heeft gemaakt. TET biedt Swedgiro een kortere 'time to market' en daardoor concurrentievoordeel.

Richard Theodorowitz, Managing Director van Swedgiro, geeft aan: "Naast een aanmerkelijke versnelling van het ontwikkel- en onderhoudsproces van applicaties hebben we gemerkt dat TET van EDCubed ook de voorspelbaarheid van het ontwikkelproces aanzienlijk verhoogt. Dat gaf voor Swedgiro de doorslag om het contract met EDCubed te verlengen."

"De verlenging en uitbreiding van de samenwerking onderstreept dat een investering in TET een zeer toekomstvaste en rendabele investering is", zegt Wim Jansen, Managing Director van EDCubed. "Bovendien is EDCubed er trots op een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een regio die sterk in ontwikkeling is."

EDCubed
Sinds zijn oprichting in 1997 heeft EDCubed de statistieken op het gebied van high-performance systeemontwikkeling continu verbeterd. Diverse systemen in de financiële dienstverlening werden ontwikkeld met een ongekend hoge productiviteit. De basis van het succes ligt in The EDCubed Technology (TET). TET staat voor een ontwikkelomgeving waarin een groot deel van het proces is geautomatiseerd. De kracht van de technologie is, dat wordt uitgegaan van de bedrijfsprocessen. Deze worden geformaliseerd in modellen en vervolgens volledig gegenereerd naar een systeem op een platform naar keuze. Doordat onderhoud plaatsvindt op het model, blijft de relatie met het bedrijfsproces gewaarborgd. Ook bij een eventuele overgang naar andere of nieuwe platforms kan het systeem met minimale inspanning worden omgezet. EDCubed won in 2003 de RAD Race door binnen twee dagen een volledig werkend administratief-commercieel systeem te ontwikkelen.