Gemiva-SVG Groep


Moordrecht, 20 april 2004

De Schakel ontvangt nieuw gereedschap

Op donderdag 22 april 2004 ontvangt De Schakel, activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke handicap, nieuw gereedschap. Cliënten van de tuingroep nemen het gereedschap om 14.30 uur officieel in ontvangst. Dit gebeurt in het activiteitencentrum aan het Oosteinde 27 in Moordrecht. De Schakel heeft dit aanbod gekregen van aannemersbedrijf A.J. Bouw uit Gouda.

Dit bedrijf heeft spontaan gereageerd naar aanleiding van een bericht in een krant, waarbij personeel van De Schakel aangaf op zoek te zijn naar sponsors voor gereedschap. De heer Van Houselt en de heer Moons zullen namens het bedrijf aanwezig zijn bij de overhandiging. De cliënten van de tuingroep kunnen met deze materialen weer jaren vooruit.

De Schakel
De Schakel biedt werk en dagopvang aan mensen die door hun handicap niet aan bod komen op de reguliere arbeidsmarkt. Elke cliënt werkt in eigen tempo en naar eigen kunnen. Er zijn verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft zijn eigen karakter, producten en werkvormen. In de tuingroep leren cliënten (aspecten van) het hoveniersvak. Een kleine groep cliënten onderhoudt tuinen in de omgeving. Er is een administratieve afdeling waar cliënten zich bezighouden met kopieerwerk, dossiervernietiging en mailing. Creatieve groep 'Papierie' beschildert papier en verwerkt dit tot verjaardagsslingers, cadeaupapier of wenskaarten. Daarnaast kent De Schakel een groep die industrieel werk verricht, zoals inpak- en eenvoudige montagewerkzaamheden in opdracht van derden. Tot slot is er een kantinegroep die het huishouden en de catering voor alle gebruikers van De Schakel voor hun rekening neemt.

Gemiva-SVG Groep
De Schakel is een onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in de provincie Zuid-Holland ruim drieduizend mensen met een handicap. Dit gebeurt bij mensen thuis, op school of in hun bedrijf, maar ook in een van onze locaties. Het doel is ondersteuning te bieden die ertoe leidt dat mensen met een handicap zo veel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, waarbij zij zelf of met ondersteuning keuzes maken voor hun eigen levensomstandigheden en hun persoonlijke toekomst.