Gemeente Den Helder

20-04-2004 Tentoonstelling Wederopbouw in bibliotheek Den Helder

In de openbare bibliotheek in Den Helder wordt donderdag 22 april de reizende tentoonstelling Lelijk is geen argument. Toonbeelden van wederopbouw in Nederland 1940-1965' met een minisymposium geopend. Doel van de tentoonstelling is de wederopbouw eens met andere ogen te bekijken.

Aan de tentoonstelling is een lokaal deel toegevoegd. Dit deel laat een aantal fotos van kenmerkende Helderse gebouwen uit de jaren vijftig en zestig zien. Den Helder is samen met Velsen de belangrijkste wederopbouwgemeente in Noord-Holland. Hoewel het credo van destijds sober en doelmatig bouwen was, valt er door beter te kijken meer moois te ontdekken dan in eerste instantie zichtbaar is.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur ontvangst
15.30 uur welkomstwoord
15.35 uur start minisymposium

- mw. drs. A. Blom, projectleider wederopbouw bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg
15.50 uur - mw. J. Tellinga, schrijfster van het boek De Grote Verbouwing. Verandering van naoorlogse woonwijken, werkzaam bij het Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam
16.05 uur - mw. B. Jacobs, Kapitein Jacobs Kapitein Architecten 16.20 uur mogelijkheid bezichtiging tentoonstelling 17.00 uur afsluiting

De tentoonstelling is tot en met zaterdag 22 mei te zien in de Openbare Bibliotheek, Bernhardplein 76 tijdens de reguliere openingstijden.