Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 22 april 2004

* ALCOHOL- EN SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagavond tussen half zeven en half tien een alcoholcontrole op het Stadionviaduct. In totaal moesten 407 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij één bestuurder met een slok teveel op werd aangehouden. Woensdagmiddag en -avond werden op de Stadionweg tevens snelheidscontroles gehouden door personeel van de Afdeling Verkeershandhaving. Van de gedurende de controles in totaal 1964 voorbij de radarwagens rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort
107 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/uur in plaats van '50'


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmiddag en -avond een bromfietscontrole op de Schiedamseweg. In totaal gingen 22 bromfietsberijders op de bon voor onder meer te hoge constructiesnelheid, geen verzekering, geen bromfietscertificaat en rijden door rood.


* MAN MET DOORGELADEN VUURWAPEN, DRUGS EN GELDBEDRAG AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond half vier werden surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-West op de Mathenesserweg aangesproken door een getuige die hen attendeerde op twee mannen, die juist een overval hadden gepleegd in een woning. Na een achtervolging kon één van hen, een 25-jarige Rotterdammer, in de Mathenesserstraat worden aangehouden. Tijdens de achtervolging verloren beide mannen diverse bankbiljetten, die gretig door junks en passanten werden opgeraapt en in hun zakken werden gestopt, waarna men ijlings verdween.
Bij de aanhouding van de 25-jarige Rotterdammer bleek deze in het bezit van een doorgeladen vuurwapen, een hoeveelheid verdovende middelen en een geldbedrag van ruim 21.000 euro. Toen politiemensen even later in de woning, waar door de twee mannen de overval zou zijn gepleegd, een onderzoek instelden, werd daar niemand meer aangetroffen.
De 25-jarige Rotterdammer werd voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ROTTERDAM - Woensdagochtend omstreeks twaalf uur werd door politiepersoneel van het district Zuid een 56-jarige man uit Delft aangehouden, nadat hij op de Albert Plesmanweg twee mannen had mishandeld.
Een 37-jarige man uit Rotterdam zat in zijn vrachtwagen, terwijl een collega van hem met een trailer bezig was. Op een gegeven moment werd de Rotterdammer door de 56-jarige man aangesproken over het feit dat hij zijn trailer gestolen zou hebben. Plotseling begon de Delftenaar op de man in te slaan en probeerde hem tevens met een hamer op zijn voeten te slaan. De 57-jarige directeur van het transportbedrijf, waar het slachtoffer werkzaam is, liep naar buiten, nadat hij door de medewerker was gealarmeerd en werd ook door de verdachte en zijn metgezel belaagd. De slachtoffers liepen onder meer diverse verwondingen aan hun hoofd op en moesten in het Erasmus Medisch Centrum worden behandeld. De Delftenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. Naar de andere verdachte, die na de mishandeling de benen nam, wordt een nader onderzoek ingesteld. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat het transportbedrijf de trailer, in opdracht van een leasemaatschappij, had veiliggesteld.