Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


22 april 2004


Apeldoorn - Man gewond na ritje op motor


Een 35 jarige inwoner uit Apeldoorn raakte gisterenavond rond 20.15 uur ernstig gewond op de Daendelsweg na een rit op een motor. De man wilde een ritje maken op de motor van een vriend. Hij droeg hierbij geen helm. Volgens getuigen reed de man met hoge snelheid de Daendelsweg in en vermoedelijk door de verhoging in het wegdek raakte de motor in onbalans. Er werd een bermpaaltje geschampt waardoor de man de macht over het stuur kwijtraakte en tegen de etalageruit van een winkel aan reed. De man liep hierbij ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Jongen krijgt klap in gezicht


Een 14 jarige jongen uit Apeldoorn werd woensdagmorgen na onenigheid met een groep jongens in zijn gezicht geslagen. Er ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en het viertal, waarbij hij werd geslagen door één van de jongens uit de groep. Hij liep hierbij een hersenschudding op en moest voor controle naar het ziekenhuis. De jongen die hem geslagen had, een 14 jarige eveneens uit Apeldoorn, zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Apeldoorn - Bestuurder snorfiets raakt gewond


Bij een aanrijding op de kruising Hoofdstraat / Kalverstraat raakte gisterenavond rond 22.00 uur een 18 jarige inwoner uit Apeldoorn gewond. De jongeman reed met zijn snorfiets over de Hoofdstraat richting station. Op de kruising zag hij een 68 jarige automobilist uit Apeldoorn aankomen. De 18 jarige verleende geen voorrang en een aanrijding kon niet voorkomen worden. De jongeman werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - man aangehouden voor scooterdiefstal


Woensdagavond werd een 21 jarige inwoner uit Apeldoorn aangehouden. De man had uit de hal van een flat aan de Tannhauserstraat de scooter van een 25 jarige inwoonster uit Apeldoorn weggenomen. De vrouw was op bezoek in de flat en had de scooter in de hal gezet. Bij terugkomst bleek deze weg te zijn. De vriend van de vrouw ging op onderzoek uit en in een kelderbox van de flat werd de scooter aangetroffen. Hierop werd door de politie de 21 jarige man aangehouden. Hij werd voor onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Openbare dronkenschap

Een 23 jarige inwoonster uit Apeldoorn veroorzaakte woensdagmiddag rond 17.20 uur overlast bij het zwembad de Sprenkelaar. Door personeel werd zij verzocht het zwembad te verlaten. Even later kwam een melding dat de dronken vrouw bij een huis in de buurt was binnengedrongen en de nodige overlast veroorzaakte. Zij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten.


Apeldoorn - Fietser gewond

Woensdagmorgen rond 08.40 uur raakte een 16 jarige fietser uit Apeldoorn gewond. Op het fietspad aan de Deventerweg net voor de kruising met de Laan van Zevenhuizen was hij door onbekende oorzaak met zijn fiets over de kop gegaan. De jongen klaagde over pijn in zijn nek en had verwondingen in zijn gezicht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Loenen - Ingebroken bij bedrijf


Bij een bedrijf aan het Kanaal Zuid werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men wist het pand binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden een computersysteemkast en een laptop.


Apeldoorn - Winkeldiefstal


Een 29 jarige inwoner uit Apeldoorn werd woensdag rond 10.45 uur betrapt. De man wilde bij een supermarkt aan de Deventerstraat twee six packs bier ter waarde van 10,38 Euro wegnemen zonder te betalen. De man werd aangehouden en op het politiebureau voorgeleid. In overleg met justitie werd aan de verdachte een dagvaarding uitgereikt.


Apeldoorn - Bekeuringen voor drinken op straat


Woensdagavond werden op het Marktplein twee mannen bekeurd voor het drinken op straat. Van een derde werden blikjes bier afgenomen.


Apeldoorn - Gordelcontrole


Woensdagmorgen werd aan de Rijnstraat bij de school gecontroleerd. Er werden diverse auto's gecontroleerd. Zowel de bestuurders als de kinderen zaten keurig in de gordels. De kinderen kregen een gordeldier uitgereikt.


Woensdagmorgen werd ook gecontroleerd aan de Arnhemseweg en de Kerkweg in Beekbergen. Hier werden 12 bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.


Apeldoorn - Parkeercontrole


Door de parkeercontrole werden woensdagavond zeven bonnen uitgeschreven rondom het Caterplein. Aan de Roggestraat werd vijf maal bekeurd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --