Time : 12:01:26 PM
Date : Thursday, April 22, 2004
Sender Name: Child Focus

Het echte verhaal van de handschoenen van Jean-Marie

Brussel, 22 april 2004

Ter gelegenheid van de persconferentie van Child Focus op 20 april jl. om de sensibilisatie- en fondsenwervingsactie Help ons helpen aan te kondigen, werd per vergissing foute informatie gegeven over de keeperhandschoenen aangeboden om te veilen door Jean-Marie Pfaff, de peter van de actie in Vlaanderen.

In tegenstelling tot wat wordt geïnsinueerd in het Laatste Nieuws van vandaag, heeft Pfaff niet vals willen spelen. Deze was ervan overtuigd dat hij de aan Child Focus geschonken handschoenen wel degelijk gedragen had tijdens de trainings voor het WK van 1986 in Mexico. Hij was toen in volle onderhandeling met verschillende sponsors. Uiteindelijk werd het Reusch. Tijdens de trainings droeg hij handschoenen van verschillende andere merken, maar niet van Nike, zo blijkt.

Jean-Marie heeft zich vergist en Child Focus behoudt het volste vertrouwen in zijn peter die een warm hart toedraagt aan de organisatie.
Om zijn vergissing goed te maken , heeft hij aangeboden nog een van zijn trainingspakken van Bayern München en wellicht een paar Reusch-handschoenen gedragen tijdens het WK in '86 aan Child Focus te schenken voor de actie Help ons helpen. De Nike handschoenen, gedragen tijdens verschillende vriendschappelijke wedstrijden, blijven opgenomen in de lijst van te veilen voorwerpen.

Informatie voor de pers

Isabelle MARNEFFE
02/475 44 60
isabelle.marneffe@childfocus.org

Colette BRICHAUX
02/475 44 22
colette.brichaux@childfocus.org