CDA Rotterdam


Actueel

Rotterdam, 21 april 2004
CDA verwacht veel van aanpak graffitispuiters door College

Het CDA ergert zich al lange tijd aan het grote aantal tags en pieces langs de snelwegen en op muren en gebouwen in Rotterdam. Graffiti is lelijk en draagt bij aan het gevoel van onveiligheid in de stad. Bovendien is het één van de grootste ergernissen van onze burgers. Tot nu toe faalde de aanpak van graffitispuiters keer op keer; schoonmaken alleen bleek onvoldoende. Korte tijd later verschenen er weer nieuwe tags en pieces. En als iemand werd betrapt, dan lukte het vaak niet om de kosten van schoonmaak te verhalen.

De CDA-fractie vindt dit onacceptabel. Fractievoorzitter Leonard Geluk maakte dit ongenoegen kenbaar door het indienen schriftelijke vragen. Het College reageert vandaag met een uiteenzetting van bestaande en nieuwe maatregelen en een vernieuwde integrale aanpak. Tot genoegen van Leonard Geluk start vanaf mei een graffitibestrijdingsteam dat zich speciaal bezig zal houden met de graffiti langs de rijkswegen. Als je met de auto naar Rotterdam komt, is het eerste dat je van Rotterdam ziet de graffiti op viaducten, bruggen en geluidsschermen. Dat nodigt niet uit naar Rotterdam te komen, aldus Geluk.

Wethouder Bolsius (CDA) zet de komende tijd extra geld, mensen en middelen in voor het schoonhouden van Rotterdam en het achterhalen en bestraffen van de daders. Voor dit laatste doel werken bestrijders met een database waarin zij kenmerken van de werken van graffitispuiters opslaan zodat daders die op heterdaad worden betrapt ook met eerdere bekladdingen in verband kunnen worden gebracht. De CDA-fractie vindt recente resultaten van deze aanpak op de Oude Binnenweg bemoedigend.