Novem

22-04-2004
Duurzame Daadkracht: Actieprogramma Duurzame Ontwikkeling

In de zomer van 2002 vond in Johannesburg (Zuid-Afrika) een VN-topconferentie plaats om te bevorderen dat er wereldwijd meer werk wordt gemaakt van `duurzame ontwikkeling'. Duurzame ontwikkeling houdt in dat de huidige wereldbevolking op zodanige wijze in haar behoeften voorziet dat er geen wissel meer wordt getrokken op de mogelijkheden van volgende generaties om in hún behoeften te voorzien. Op deze top hebben de deelnemende landen zich verplicht om de afspraken te vertalen in een eigen implementatieplan. Met de Nota `Duurzame daadkracht: een actieprogramma voor duurzame ontwikkeling' laat het kabinet zien hoe Nederland zijn aandeel gaat leveren en hoe de overheid zelf een duurzame bedrijfsvoering nastreeft.

Er is een nationaal en een internationaal deel. Het Ministerie van VROM coördineert het nationale programma, het ministerie van Buitenlandse zaken het internationale deel. 'Duurzame Daadkracht' is op 16 juli 2003 naar de Tweede Kamer gestuurd. Ieder jaar zal een rapport over de voortgang van het actieprogramma aan het parlement worden aangeboden. En in een jaarlijks debat over duurzame daadkracht zal met de belangrijkste spelers in het maatschappelijke krachtenveld in het openbaar over de voortgang van duurzame ontwikkeling worden gesproken.

Via www.minvrom.nl en www.minbuza.nl kunt u de samenvatting en de volledige teksten downloaden of bestellen. Bestellen kan ook via de Postbus 51 infolijn, telefoon 0800-8051.