Gemeente Dordrecht


Persbericht

Digitaal sporten nieuwste aanbieding van sportstimulering

Bureau Sportstimulering gaat digitaal. Sportwethouder B.A. van der Zwaan heeft vanmiddag de nieuwe website van het bureau Sportstimulering geopend. Op deze website zijn alle sportactiviteiten op wijkniveau en op doelgroepenniveau te vinden. "We willen de mensen op een eenvoudige manier laten zien welke sportactiviteiten er in een wijk plaatsvinden. We willen de mensen stimuleren om te gaan sporten en te blijven sporten", aldus wethouder Van der Zwaan.

Jaarlijks nemen 100.000 mensen deel aan de sportactiviteiten van het bureau Sportstimulering. Dit bureau richt zich in het bijzonder op sportactiviteiten voor ouderen, gehandicapten, allochtonen en scholieren. De website geeft een overzichtelijk geheel van de aanbiedingen van de sportactiviteiten per doelgroep in de wijken. Daarnaast verhuurt het bureau Sportstimulering sport- en spelmaterialen via de sport-o-theek op de nieuwe website. Ook is er een activiteitenkalender te vinden.

Blijven sporten
Het belangrijkste doel van Sportstimulering is Dordtenaren, en in het bijzonder ouderen, gehandicapten, allochtonen en scholieren in beweging te krijgen en te houden. Voor deze doelgroepen worden er in de wijken het hele jaar door tal van sportactiviteiten georganiseerd. Bureau Sportstimulering organiseert ook complete sportdagen en zeskampen voor scholen, verenigingen en bedrijven. De sportbus is een initiatief van Sportstimulering om jongeren een vrijetijdsbesteding aan te bieden.

www.dordrecht.nl/sportstimulering

---- --