Stad Utrecht, 16.30 uur

Utrecht 22-04-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Drive-in

UTRECHT Woensdagmiddag omstreeks 17.40 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto met daarin twee inzittenden het winkelcentrum aan de Roelantdreef waren ingereden.

Aan de hand van een ter plaatse ingesteld onderzoek werden even later drie verdachten aangehouden: de 23-jarige eigenaar van de auto (uit Utrecht) en de twee 18-jarige inzittenden (eveneens uit Utrecht). De twee 18-jarigen verklaarden even een boodschap op te willen halen bij één van de daar gevestigde winkels. Tegen de twee 18-jarige verdachten is proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van gevaar en/of hinder voor de voetgangers.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Woensdagavond om 17.45 uur zagen politiemensen op het Oudenoord een 32-jarige man uit Utrecht lopen met een aan de achterzijde opgetilde damesfiets. Toen de agenten de man vroegen wat hij met de fiets van plan was, verklaarde hij deze open te willen breken en verkopen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaresse.

UTRECHT - In de nacht van 21 op 22 april zagen agenten op de Hoveniersstraat een voor hen bekende 35-jarige man uit Utrecht naast een fiets lopen. De man verklaarde dat hij de nog goed uitziende fiets had gevonden op het Oudenoord. Op het Oudenoord troffen de agenten een kapot slot aan en in de broekzak van de man een gereedschap. De man is aangehouden en ingesloten.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Dinsdag 20 april omstreeks 18.30 uur heeft een groep jeugd op de Eisenhouwerlaan voorbijgangers met stenen bekogeld. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Een groep van ongeveer 8 jongens gooiden ter hoogte van een basisschool en sporthal delen van bakstenen naar autos en fietsers. Een korte zoekactie in de omgeving en ook beelden van cameratoezicht leverden twee 14-jarige en een 10-jarige verdachte uit Utrecht op. De 14-jarige jongens zijn op het bureau in verzekering gesteld en de 10-jarige is door zijn ouders opgehaald. De overige verdachten worden nog gezocht.

Tot nu toe heeft de politie slechts één aangifte van een 48-jarige fietster uit Utrecht ontvangen, terwijl op de camerabeelden te zien is dat meerdere personen schade zouden hebben geleden. De politie zoekt daarom gedupeerden van deze openlijke geweldpleging alsnog aangifte te doen. Ook getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo (0900 88 44).

Verstoring openbare orde

UTRECHT Donderdagmorgen kreeg de politie de melding dat op het stationsplein bij de tramhalte een 36-jarige man uit Utrecht mishandeld werd met een ketting. De politie hield twee verdachten, een 43-jarige en 20-jarige man uit Utrecht, aan en maakte proces-verbaal op voor het verstoren van de openbare orde. De 36-jarige man wenst geen aangifte te doen.

Laffe openlijke geweldpleging UTRECHT Woensdagmiddag 31 maart werd een man op het Lodewijk Napoleonplantsoen in elkaar geslagen door twee jongens op een zilverkleurige scooter.

Om 16.20 uur trof de politie een 49-jarige man uit Utrecht aan op een bankje in het park gelegen aan de kant van de Breitnerlaan ter hoogte van de hondenspeelweide. De man bloedde hevig aan zijn linkerwang. Even hiervoor had de man zon vijf jongens op twee zilverkleurige scooters aangesproken op hun asociale gedrag. Twee jongens kwamen vervolgens op één scooter terug en sloegen de man met een stok, waarna ze wegvluchtten en de hondenriem van de man meenamen. De man werd overgebracht naar het Diaconessenhuis

De politie ging op zoek naar de daders, maar trof in de omgeving niets aan. Het betroffen twee jongens van zon 17 jaar oud, blanke huidskleur, fors postuur, korte stekeltjes. Ze droegen lichtkleurige kleding (vermoedelijk lichtgroene bomberjacks)

Getuigen van de openlijke geweldpleging worden verzocht contact opnemen met de politie van het district Tolsteeg via tel. nr. 0900-8844.