Eemland zuid, 16.30 uur

Utrecht 22-04-2004 - Nieuwsbericht district Eemland zuid

Vrouw uit water gehaald
AMERSFOORT - Op vrijdagmorgen 9 april 2004 werd een vrouw in het Valleikanaal aangetroffen. Door een omstander en agenten werd zij uit het water gehaald.

Omwonenden van de Undinestraat nabij het Valleikanaal hoorden vrijdagmorgen 9 april rond 7.30 uur hulpgeroep uit de richting van het Valleikanaal. Zij alarmeerden de politie toen zij zagen dat er een vrouw in het water lag. Twee politieagenten en een omwonende sprongen in het water en wisten het inmiddels bewusteloze slachtoffer op de kant te krijgen. Omdat het slachtoffer niet reageerde, werd zij door een van de politieagenten beademd, waarna zij bij kwam. De vrouw, een 24-jarige inwoonster van Amersfoort, is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Omdat voor de politie nog onbekend was hoe de vrouw te water was geraakt, werd een onderzoeksteam geformeerd. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw door eigen toedoen te water is geraakt. De vrouw kon niet zwemmen en is na hulpgeroep uit het water gehaald. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis. De politie sluit met deze informatie dit onderzoek. Er is niets gebleken van een strafbaar feit.