Gemeente Den Haag

april 2004
Wethouder Stolte ontvangt eerste boek over sport voor lichamelijk gehandicapten in Den Haag (20 april)

Sportwethouder Wilbert Stolte ontvangt op donderdag 22 april a.s. het eerste boek over sport voor lichamelijk gehandicapten in Den Haag. Thea Smit, de auteur van het boek 'Achter de geraniums vandaan', zal hem dit om 16.15 uur in het Haagse stadhuis officieel overhandigen.

Het boek geeft een overzicht van 25 jaar sport voor lichamelijk gehandicapten in Den Haag. Deze periode omvat de jaren, waarin Thea Smit, sportlerares van lichamelijk gehandicapten van beroep, hiervoor actief is. Het boek telt 125 bladzijden en 260 foto's. Daarin zijn alle ontwikkelingen beschreven van de diverse sporten, de huisvesting, speciaal aangepaste sportattributen, contacten met overheid, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties en sportclubs.

Drie redenen hebben Thea Smit bewogen het boek te schrijven. Zij is nu meer dan 25 jaar werkzaam bij wat nu heet het Revalidatiecentrum Den Haag (voorheen Zeehospitium in Kijkduin). Zij wil haar nieuwe collega's laten weten wat er in de afgelopen jaren al is gedaan. Verder was zij ruim 25 jaar geleden betrokken bij de oprichting van Kameleon, de sportvereniging voor lichamelijk gehandicapten in Den Haag. Ook was zij ruim twintig jaar bestuurslid/secretaris van het district Zuid-Holland van de Nederlandse Sportorganisatie voor mensen met een beperking 'NebasNsg' (voorheen NEBAS of NIS).