Gemeente Noordwijk

RAPPORT ONDERZOEKSCOMMISSIE 22 APRIL AS. OPENBAAR Op donderdag 22 april as., om 15.30 uur, presenteert de onderzoekscommissie Financiën aan de pers haar eindrapport over de ontstane financiële situatie van de gemeente Noordwijk. Aansluitend is het rapport voor iedereen beschikbaar via de internetsite van de gemeente www.noordwijk.nl . Vanaf de volgende dag (23 april) kan het rapport ook worden afgehaald op het Gemeentehuis. Tevens ontvangen alle Noordwijkse huishoudens in de dagen daarna een informatiebrief over het onderzoeksrapport.

Tijdens de begrotingsbehandeling in oktober 2002 heeft de raad besloten een onderzoek in te stellen naar de financiële situatie van de gemeente Noordwijk. De raad heeft hiervoor een onderzoekscommissie Financiën ingesteld, bestaande uit de volgende raadsleden: de heer L.J. van Ast (voorzitter), mevr. M.A. van der Vlugt (vice-voorzitter), dhr. A. Houwaart, mevt. T.J.M. Mornouts- Van Orsouw en dhr. M.U. Wiersema.
De onderzoekscommissie heeft als primaire opdracht gekregen: Het onderzoeken van de huidige, op het eerste gezicht sterk verslechterde financiële situatie van de gemeente Noordwijk. Ten behoeve van het onderzoek heeft de commissie vorig jaar een aantal personen in het openbaar gehoord.

Aanvullend onderzoek is extern verricht, onder leiding van prof. dr. J.H.J. van den Heuvel en mevr. mr. M. Timmer. Dit deel van het onderzoek richtte zich op de besluitvorming en de beleidsuitvoering rond de twee bouwlocaties Groot-Bronsgeest en Offem.

5 mei openbare raadsvergadering
Op woensdag 5 mei komt de gemeenteraad van Noordwijk in de openbaarheid bijeen om te vergaderen over de resultaten van het onderzoek. De raadsvergadering begint om 14.30 uur, er wordt geschorst tussen 17.30 uur en 20.00 uur, waarna de beraadslagingen verder zullen gaan.

Noordwijk, 5 april 2004-04-05
AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 27-07-2004 webmaster@noordwijk.nl