Gemeente Best


21-04-2004
Onderzoek recreatie Nieuwe Heide

Onderzoek recreatie Nieuwe Heide
Door de toenemende verstedelijking binnen de regio Eindhoven, zal de recreatiedruk op de natuurgebieden in en om Best toenemen. Natuurgebied "De Nieuwe Heide" speelt hierbij een belangrijke rol. Dit natuurgebied wordt momenteel door veel inwoners van Best regelmatig bezocht. De verwachting is dat het aantal recreanten in de toekomst alleen maar toeneemt. Op dit moment voert een aantal studenten van de HAS in 's-Hertogenbosch in opdracht van de gemeente een onderzoek uit met betrekking tot de recreatieve mogelijkheden in "De Nieuwe Heide". De studenten vragen voor dit afstudeerproject graag de medewerking van alle geïnteresseerden. In dit artikel leest u meer over de achtergrond en de opzet van het onderzoek.

Recreatieplan
Om de natuurwaarden die in het gebied aanwezig zijn te behouden, is het van belang om goed met deze toenemende recreatiedruk om te gaan. Daarom heeft de gemeente besloten om voor "De Nieuwe Heide" een plan op te stellen. Hierin wordt beschreven hoe de recreatiedruk opgevangen kan worden, zodat de natuurwaarden behouden blijven en ingespeeld wordt op de recreatieve mogelijkheden van "De Nieuwe Heide". Belangrijke aspecten van dit plan zijn:

· aanbevelingen geven voor het beschermen van waardevolle gebieden;
· het opzetten en versterken van nieuwe recreatieve elementen;
· aangeven waar intensief en waar extensief recreatief gebruik in het gebied mag plaatsvinden.

Afstudeerproject
De gemeente heeft dit project voorgelegd aan twee vierdejaarsstudenten van de opleiding Plattelandsvernieuwing aan HAS in 's-Hertogenbosch. Zij voeren dit project uit in het kader van hun afstuderen. Omdat veel bewoners de gemeente Best regelmatig gebruik maken van "De Nieuwe Heide", is het van belang dat hun mening verwerkt wordt in het plan. Bent u geïnteresseerd? Neemt u dan contact op met HAS KennisTransfer
Daphne van Hoeve
Postbus 90108

5200 MA 's-Hertogenbosch
E-mail: D.vHoeve@student.hasdb.nl
Telefoon: 06-12229380