Gemeente Gouda



04.083 Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

datum: 16 april 2004
afdeling: Communicatie en pers-voorlichting
contactpersoon: Peter Dekker
telefoon: 0182-588393

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Deze week zijn te Gouda een drietal onderscheidingen uitgereikt.

Uitreiking erepenning in zilver van de stad Gouda aan de heer J.G.J. Mulder, wonende te Gouda, tijdens zijn afscheid als algemeen directeur van de Rabobank Gouwezoom.
Moment van uitreiking: dinsdag 20 april 2004, 18.00 uur tijdens de receptie die de Rabobank Gouwezoom die dag houdt op het schip m.s. Classic Lady, liggende in de Gouwe tegenover de Rabobank aan de Tiel-weg.
Uit te reiken door: loco-burgemeester J. Warners. Wegens: zijn grote persoonlijke inzet voor Gouda als stad. Nadere toelichting:
De heer Mulder is van 1976 tot het begin van de 90-er jaren bestuurslid (en mede initiatiefnemer) geweest van het Randstad Jazzfestival.
Sedert 1993 is hij voorzitter (en mede-initiatiefnemer) van de Stichting Kaaswaag.
De Stichting Klankbordgroep Rabobank Gouda doneert jaarlijks aan goede doelen in Gouda. Al meer dan 15 jaar is betrokkene daar vanuit zijn functie voorzitter van.
De heer Mulder was voorzitter van de werkgroep Start Ronde van Nederland, in 1999 en 2001. Deze klas-sieker begon in die jaren op de Markt van Gouda.
Hij was vanuit de Rabobank sponsor voor de Schouwburg en heeft zich als lid van de Lionsclub Gouda in-gezet dat de Schouwburg een vleugel ter beschikking kreeg. Ook organiseerde de heer Mulder vanuit deze serviceclub van 1993 tot vorig jaar de Lionsnight in de Schouwburg, De opbrengst ging naar goede doelen in de stad.
Sedert 1992 en tot op heden is betrokkene voorzitter van de Stichting Kunstuitleen Gouda.
Verder nam hij van 1996 tot begin 2000 deel in de klankbordgroep herinrichting binnenstad.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau aan de heer C.A.W. Bron, wonende te Gouda, tijdens zijn afscheid als lid van de vrijwillige brandweer Gouda.
Moment van uitreiken: donderdag 22 april 2004, 20.00 uur, locatie Brandweerkazerne, Keerkring 12 te Gouda.
Uit te reiken door: burgemeester W.M. Cornelis. Wegens: zijn 36 jarig lidmaatschap van de vrijwillige brandweer Gouda.

Nadere toelichting:
De heer Bron heeft sedert 1 februari 1968 deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer te Gouda. Begonnen als reserve brandwacht heeft hij later diverse rangen doorlopen. Op dit moment heeft de heer Bron de aan-stelling als Hoofd Brandmeester 1. Dit betekent tevens dat hij als officier van dienst functioneert, waarbij hij in voorkomende gevallen de leiding heeft bij brandbestrijding en andere incidenten. Al tientallen jaren is hij voorts een van de contactpersonen tussen de commandant van het korps en de vrijwilligers.
Na 36 jaar vrijwillig dienstverband beëindigt de heer Bron in april
2004 zijn inzet voor de brandweer Gouda.

Uitreiking Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau aan de heer J. van Iepenburg, wonende te Schoonhoven, tijdens zijn afscheid als docent bij de Werkschuit te Gouda. Moment van uitreiken: vrijdag 23 april 2004, 16.00 uur, locatie Werkschuit, Bloemendaalseweg 48, Gouda.
Uit te reiken door: loco-burgemeester P. van der Sluijs. Wegens: zijn afscheid als docent bij de werkschuit te Gouda. Nadere toelichting:
Vanaf 1982 was de heer Jan van Iepenburg docent bij de Werkschuit voor beeldhouwen, boetseren en ruim-telijk vormen. Hij heeft zich in die functie ook vele uren onbezoldigd ingezet voor zijn cursisten. Dat gold ook voor het mede-organiseren van themaweken, kunsteducatieprojecten en van excursies. Eind dit jaar wordt hij 65 jaar, om reden waarvan hij zijn docentschap heden stopzet. Daarnaast is hij beeldend kunstenaar en restaurateur. Verder is hij in Schoonhoven sedert 1967 nauw betrokken geweest bij de commissie culturele activiteiten, die in 1985 mede door de inzet van de heer Van Iepenburg werd omgezet in de Stichting Culturele Activitei-ten. Van dat jaar tot 1996 was hij daar ook voorzitter van. De stichting verzorgt en stimuleert culturele activi-teiten in Schoonhoven.
Van 1996 tot 2001 heeft hij als restaurateur meegewerkt aan de consolidatie van het grafmonument van Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk te Delft.


- einde bericht -