Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 24-04-2004

District Den Bosch

TE VEEL GEDRONKEN

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmiddag, even voor 16.30 uur, is op het Stationsplein in 's-Hertogenbosch een 52-jarige vrouw uit Berlicum bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel had gedronken. De vrouw blies meer dan 5 keer het maximaal toegestane (maximaal toegestaan is 220 ugl. Dit is gelijk aan 0,5). Ze kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 14 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

MEISJES AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmiddag zijn twee meisjes, 15 en 18 jaar uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 12 jarig meisje uit 's-Hertogenbosch op de Oosterplasweg in 's-Hertogenbosch te hebben mishandeld. Enkele getuigen hebben de mishandeling gezien en op aanwijzing van getuigen konden de twee meisjes worden aangehouden. Bij de aanhouding bleek een van de twee meisjes in het bezit te zijn van een mes.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond even voor 20.00 uur is op de Oude Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch een 28-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 1 uur.

VERKEERSCONTROLE

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond is op de Onderwijsboulevard in 's-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle zijn 17 bestuurders bekeurd. Dertien van hen bleken geen autogordel om te hebben. Twee werden bekeurd omdat ze door het rode licht reden en twee konden geen rijbewijs tonen.

MAN BIJ WONING OVERVALLEN

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 66-jarige man uit 's-Hertogenbosch bij zijn woning op de Maaspoort overvallen. De man kwam rond 02.30 uur aan bij zijn woning. Zijn vriendin stapte uit de auto en liep de woning in, waarna de man de auto parkeerde. Toen hij bij de voordeur van zijn woning kwam werd hij door enkele mannen vastgegrepen en tegen de grond wordt gewerkt in de hal van zijn woning. Daar krijgt hij enkele klappen en schoppen van de mannen. De man wordt onder slaan en schoppen gedwongen sleutels en zijn portemonnee af te geven. Ook de vriendin van de man werd door de overvallers bedreigd. Uit de woning wordt ook door de mannen een kluis met inhoud meegenomen. De mannen, vermoedelijk vier, wisten met de kluis te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.00 en 02.45 uur. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

District Aa & Dommel

CONTROLE

HELVOIRT - Vrijdagmiddag is een controle gehouden op het naleven van de geslotenverklaring van de Niewkuikseweg in Helvoirt. Bij deze controle zijn 10 autobestuurders bekeurd omdat ze de geslotenverklaring negeerden.

INBRAAK IN SCHOOL

BOXTEL - Vrijdagavond is ingebroken in een school aan de Baanderherenweg in Boxtel. Van de school werd een ruit vernield, waardoor men binnen kon komen. Uit de school werd een achttal computers gestolen.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

SCHIJNDEL - Vrijdagavond even na 23.30 uur, is op de Kloosterstraat in Schijndel een 17-jarige jongen uit Schijndel bekeurd. Hij reed op een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS

BOXTEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Liduinahof in Boxtel een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek, dat de 21-jarige bestuurder uit Boxtel in het bezit bleek van verschillende soorten verdovende middelen. Een kleine hoeveelheid cocaïne, ruim 25 gram weed en XTC pillen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN MISHANDELD

BOXTEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie jongens, 16 en 17 jaar uit Liempde aangehouden. Het drietal had op de Rechterstraat in Boxtel een 19-jarige jongen uit boxtel in het gezicht geslagen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

JONGEN BEKEURD VOOR BELEDIGING

SINT OEDENRODE - In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Sint Oedenrode een 19-jarige jongen uit die plaats bekeurd. Hij fietste over Borchmolendijk toen hij twee politiemensen die daar aan het werken waren beledigde.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

SCHIJNDEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gemeld dat een hekwerk rond een bouwwerk aan de Hoofdstraat in Schijndel was vernield. Op aanwijzing van getuigen werd een groep van zeven jongeren aangetroffen. Twee van deze jongeren, beiden 17 jaar en afkomstig uit Sint Michielsgestel, hadden een hekwerk rond een bouwterrein omgegooid. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

SCHIJNDEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 03.30 uur is op de Zonnebloemstraat in Schijndel een18-jarige man uit Schijndel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

BOXTEL - Zaterdagmiddag vond op de Rijksweg A2 onder Boxtel een ongeval plaats. Een auto bestuurd door een 84-jarige man uit Bilthoven reed over de A2. Daar raakte de man de macht over het stuurkwijt, waardoor de auto over de kop sloeg en in de berm tot stilstand kwam. De man en zijn 81-jarige echtgenote zijn door de brandweer uit het wrak bevrijd en met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

District de Leijgraaf

AUTO IN BRAND

UDEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 19-jarige vrouw uit Uden met een auto over de Cellostraat in Uden. Nadat de auto begon te haperen, zag de bestuurster dat de auto in brand stond. Ze wist tijdig uit de auto te komen. De brand werd door de brandweer geblust.

District Maasland

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

OSS - Vrijdagmiddag zijn vier personen gewond geraakt bij een ongeval op de Vorstengrafdonk in Oss. Rond 17.00 uur reed een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Oss over de Vorstengrafdonk komende uit de richting Graafsebaan. In een bocht kwam hij op de weghelft terecht voor het tegemoetkomende verkeer. Daar verloor hij de macht over het stuur en kwam in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 67-jarige man uit Oss. Zowel deze man als zijn even oude echtgenote en twee kleinkinderen van 4 en 2 jaar uit Grave zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

TE VEEL GEDRONKEN

NISTELRODE - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.20 uur, is op de Rijksweg A50 onder Nistelrode een 58-jarige vrouw uit Nistelrode bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. De vrouw kraag naast de bekeuring ook een rijverbod van 1 uur.

District Land van Cuijk

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

GRAVE - Vrijdagavond is op de kruising G.W. Lovendaalsingel - Elftweg in Grave een aanrijding ontstaan tussen een 35-jarige fietsster uit Grave en een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Grave. De vrouw fietste in de richting Grave, maar zat achterom te kijken naar een aanrijding die even eerder was gebeurd. Hierdoor zag ze de op de kruising stilstaande auto niet en reed tegen de zijkant. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

MAN AANGEHOUDEN MET DRUGS

BOXMEER - Vrijdagavond werd op de Beugenseweg in Boxmeer een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat een 24-jarige inzittende uit Cuijk in het bezit was van vijftal verpakkingen speed. De man uit Cuijk is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

WAPENS AANGETROFFEN

BOXMEER - Vrijdagavond werd op de Beugenseweg in Boxmeer een auto gecontroleerd. Bij deze controle bleek, dat de 22 jarige bestuurder uit Cuijk in het bezit was van een boksbeugel en een mes. Beide wapens zijn op grond van de Wet Wapens en Munitie verboden. De wapens zijn in beslag genomen en tegen de man uit Cuijk is proces-verbaal opgemaakt.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

CUIJK - In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 01.00 uur is op de Heggerak in Cuijk een 27-jarige man uit Cuijk bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

TRAANGAS AANGETROFFEN

BOXMEER - Tijdens een verkeerscontrole op de Sint Anthonisweg in Boxmeer werd een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de 18-jarige bestuurder uit Wijchen in het bezit was van een busje traangas. Daar dit verboden is op grond van de Wet Wapens en Munitie is tegen de man uit Wijchen proces-verbaal opgemaakt en is het busje traangas in beslag genomen.

GORDELCONTROLE

KATWIJK - Rond de vrijmarkt in Katwijk is zaterdagmorgen een autogordelcontrole gehouden. Bij de controle zijn 15 personen bekeurd die de autogordel niet om hadden.

MAN VERMIST

ESCHAREN - Sinds donderdagmorgen, 22 april, wordt vanuit zijn woning in Escharen de 51-jarige Wil Hermanussen vermist. De man heeft in overspannen toestand de woning per fiets verlaten. De man is ruim 1.75 meter lang, heeft een fors postuur, kort zwart haar en een grijze snor. Toen hij de woning verliet droeg hij donkergrijs wit gestreepte broek, een licht grijze overhemd en een wit met donkerblauwe jas. De fiets waarmee hij is vertrokken is herenfiets, kleur zwart tot donkergrijs. Mocht u informatie hebben over deze man gelieve contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844, lokaal tarief.