2e persbericht van zaterdag 24 april 2004

Eindhoven 24-04-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Rijbewijs ingenomen na veroorzaken aanrijding onder invloed

Een 61-jarige Helmonder moest zaterdagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Geysendorfferstraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto was gereden. Daarna was de man weggegaan. De beschadigde auto van de verdachte stond nog op de plaats van aanrijding en de bestuurder was toen snel gevonden. Hij had gedronken en blies bijna 2,9 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Asten: Jongen gewond na val onder tractor

Een 14-jarige jongen uit Asten is zaterdagmorgen rond 11.00 uur gewond geraakt toen de tractor waarop hij reed kantelde en hij onder de tractor terecht kwam. Hij reed met de tractor met aanhanger over een akker aan de Heesakkerweg. Bij het nemen van een bocht kantelde de tractor. De jongen sprong van de tractor maar kwam onder het achterwiel in de sloot terecht. De brandweer heeft de jongen bevrijd. Hij is naar het ziekenhuis in Geldrop gebracht en heeft vermoedelijk een beenbreuk en brandwonden. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

Nuenen: Tuinmeubels gestolen

Vanuit de tuin van een woning aan de Jan Dekkerslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag een aluminium tuinset, bestaande uit vier stoelen en een tafel, gestolen. De waarde ligt rond de 1600,=.

Gemert: Actie tegen illegale coffeeshop

De politie van Gemert-Laarbeek heeft vrijdagavond in actie gekomen tegen een illegale coffeeshop in een woning aan de Lopense in de wijk Paashoef. Daar zouden al enige tijd softdrugs worden verkocht, ook aan minderjarigen van 14 tot 17 jaar oud. Het onderzoek werd gestart na meldingen van overlast in de buurt. Vrijdagavond werden enkele klanten aangehouden en verhoord. Hierbij waren ook personen van 15, 16 en 17 jaar oud. Toen de politie later op de avond naar de woning ging waren de bewoners weg. De politie is de woning binnengegaan en heeft een aantal zaken, waaronder een kleine hoeveelheid weed in beslaggenomen. Vanmorgen zijn de bewoners aangehouden. Zij worden verdacht van handel in drugs. De verdachten, een 41-jarige man, zijn 53-jarige vrouw en hun 16-jarige zoon, zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Postelseweg Provincialeweg (N284) zijn zaterdag om 8.25 uur twee betrokkenen gewond geraakt. Een 55-jarige Bergeijkse vrouw reed vanuit de Postelseweg de kruising op en reed vermoedelijk door rood. Een 20-jarige man reed met zijn bestelauto vanuit de richting Hapert over de Provincialeweg. Hij zou groen hebben gehad bij het oprijden van de kruising. De vrouw is met onbekend letsel in het MMC in Veldhoven opgenomen. De man had enkele snijwondjes en kneuzingen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.