Ingezonden persbericht

!!! VOOR DIRECTE VERSPREIDING !!!

BRONVERMELDING: Insight F1 Motorsport Report

ROBERT DOORNBOS PAKT PODIUM IN EERSTE F3000 RACE TE IMOLA!

Imola, 24 april 2004 - Robert Doornbos heeft vanmiddag in zijn eerste race om het FIA International F3000 kampioenschap een bewonderenswaardige derde positie bemachtigd. Op het circuit Enzo e Dino Ferrari te Imola waren alleen zijn meer ervaren teamgenoot Vitantonio Liuzzi en Enrico Toccacelo hem te snel af. Met zijn derde plaats in deze openingsrace staat Doornbos ook gelijk derde in de stand om het kampioenschap.

Al jaren staat de Formule 3000 bekend als het officiële voorportaal van de Formule 1, door haar races plaats te laten vinden tijdens alle Europese F1 Grand Prix. In het F3000 kampioenschap gaan de jonge coureurs de strijd met elkaar aan in gelijkwaardig materiaal (chassis, motoren, banden, brandstof). Om in een startveld vol internationale toptalenten als 'rookie' dan ook gelijk op het podium te belanden getuigt van absolute klasse!

Met een zesde positie in de kwalificatie, had Robert Doornbos al een goede uitgangspositie voor de 31 ronden tellende race veroverd. Door bij de start direct zijn opponent Tomas Enge (oud-kampioen F3000 in 2001) in te halen, schoof Doornbos een plekje op van de zesde naar de vijfde plaats. De vele pitstop oefeningen van Team Arden deze winter tijdens de testsessies betaalden zich daarna ook goed uit, toen Robert in ronde 15 naar binnen kwam voor nieuw rubber. Het snelle en preciese optreden van zijn mechanics, leverde de 22-jarige Rotterdammer namelijk nog eens twee posities op. Hoewel in de 16 daarop volgende ronden de Duitser Tony Schmidt nog meerdere malen aandrong, kwam Doornbos' podiumplaats niet meer in gevaar.

Robert: "Het is natuurlijk absoluut fantastisch om in mijn debuutrace direct het podium te bestijgen. Naast een goede start heb ik deze klassering met name te danken aan het voortreffelijke werk van mijn pitcrew. Ik ben echt heel blij met deze derde plaats, te meer daar ik de enige rookie ben die in de top zes gefinisht is. Hoewel het fysiek best een zware race was, ben ik gelukkig fit genoeg om dit resultaat vanavond eens goed te vieren met het team!"
UITSLAG RACE 01 FIA INTERNATIONAL F3000 KAMPIOENSCHAP (IMOLA):

01 - Vitantonio Liuzzi        Arden International    52:46.960 (10 punten)


02 - Enrico Toccacelo         BCN            + 08.863      (08 punten)


03 - ROBERT DOORNBOS  Arden International     + 31.086      (06 punten)

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Robert Doornbos' officiële website: www.robertdoornbos.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com)

© 2003 - 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com