Technische Universiteit Eindhoven

21 april 2004

PERSBERICHT

In de ba(a)n van techniek
Ruimtevaartevenement op TU Eindhoven
Astronaut André Kuipers zit inmiddels in het ruimtestation ISS en gaat daar allerlei experimenten doen. De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is bij één van de experimenten betrokken. Natuurkundehoogleraar Gerrit Kroesen ontwierp met zijn onderzoeksteam in een gezamenlijk project met Philips een experiment met energiezuinige lampen.

Tijdens het verblijf in het ruimtestation wordt vanuit de TU/e een live radio-interview verzorgd met André Kuipers. Dat gebeurt vanuit het grondstation op de TU/e-campus in samenwerking met de Eindhovense Studenten Radio-Amateur Club (ESRAC). De vragen worden gesteld door scholieren van Saltoschool Hanevoet (basisschool) en van het Pleincollege St. Joris (vwo, havo, vmbo), beide uit Eindhoven.

Zaterdag 24 april is er een uitgebreid programma in het auditorium van de TU/e met publiekslezingen en workshops (vanaf 13.30 uur tot 17.15 uur t oegankelijk voor publiek). Het interview is zondag 25 april in de vroege ochtend. Het interview en de videobeelden worden naar het TU/e-auditorium doorgezonden. Ook op zondag is het auditorium van de TU/e voor dit evenement geopend en wel van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Voor meer bijzonderheden, zie
www.tue.nl/ariss