Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

JMA Introduceert het 'Green Light District'

Amsterdam, 22 april 2004 - Op zaterdag 24 april richt Jongeren Milieu Aktief een 'Green Light District' in op het Damrak. Met 'groen verlichte ramen met dame' wil JMA toeristen en inwoners van Amsterdam wijzen op milieuvriendelijke alternatieven in de stad.

Met het 'Green Light District' creëert JMA een ludieke tegenhanger aan de rand van het 'Red Light District'. In de hal van Damrak 26 is een soort 'VVV kantoor' ingericht. Belangstellenden kunnen daar informatie krijgen over winkels, cafés en restaurants die biologische producten aanbieden. Waar kan je biologische friet krijgen? In welk café kan je een biologisch biertje drinken? Waar kan je verantwoorde kleding kopen?

Op straat delen vrijwilligers flyers uit met groene tips. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een workshop bio-bier-proeven in café het Arendsnest. Ook krijgen zij kortingsbonnen voor een biologisch frietje mét bij snackbar Dolores. Met deze actie laat JMA zien dat het ook tijdens je vakantie, of als inwoner van Amsterdam, mogelijk is om je milieuvriendelijk te gedragen. Het reguliere VVV kantoor besteedt hier op dit moment geen aandacht aan.

Wat: Green Light District Waar: Damrak 26, Amsterdam Wanneer: Zaterdag 24 april van 19.30 tot 23.00 uur

Jongeren Milieu Aktief JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich inzetten voor een beter milieu. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.

---
Meer informatie:
Milieudefensie persvoorlichting 020 5507 333 Zaterdag ter plekke, Tessa Monshouwer van JMA