Politie Zuid-Holland-Zuid

27/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-04-2004 - Persberichten District II

GEWOND
GORINCHEM-Een 62-jarige wielrenner uit Sliedrecht is gewond geraakt tijdens een ongeval. Op maandagmiddag 26 april fietste een 13-jarig jongetje uit Werkendam de Gorinchemsebrug bij de A27 op. Hij week uit voor een brommer en kon daarom de hem tegemoetkomende wielrenner niet meer ontwijken. De wielrenner viel en liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op. De man was tijdelijk buiten bewustzijn. Zowel het 13-jarig jongetje als een voorbijganger uit Werkendam hebben assistentie verleend tot het slachtoffer naar het Beatrixziekenhuis overgebracht kon worden. Zij depten de hoofdwond en stelden het slachtoffer gerust. Het jongetje bleef ongedeerd.

ZONDER RIJBEWIJS
GORINCHEM-Een 29-jarige man uit Alem is aangehouden. Hij reed in de nacht van maandag op dinsdag 27 april over de Spijksesteeg. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook had de man geen identiteitspapieren bij zich. De man is ingesloten. Zijn auto is in beslag genomen.

ALCOHOL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 46-jarige man uit Hardinxveld-Giessedam is aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 27 april over de A15. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete.