Gemeente Oirschot

29 april: Opening Langereijt

Het gedeelte Oirschot Oostelbeers van de provinciale weg N395, Langereijt genaamd, wordt momenteel gereconstrueerd om de weg verkeersveiliger te maken. Het wegdek is opnieuw verhard en plaatselijk iets verlegd en breder gemaakt.

Ook de fietspaden zijn voor een groot deel voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Op de weg zal blijvend een inhaalverbod gelden voor gemotoriseerd verkeer, behoudens tractoren. Ter hoogte van de Burg. Jan Smulderslaan zijn middengeleiders aangebracht om overstekende voetgangers en fietsers een veilige oversteek te bieden. In de verbrede bermen zijn op een afstand van circa 4 meter nieuwe bomen geplant.

De werkzaamheden tussen de Esperenweg en de bebouwde kom van Oostelbeers zijn in een afrondende fase en zullen volgens planning tot 29 april duren. De overige werkzaamheden zijn ook nagenoeg afgerond.

Op donderdag 29 april zal om 16.00 uur het werk worden opgeleverd en de Langereijt weer officieel worden geopend. Wethouder van Bijsterveld zal samen met gedeputeerde Janse de Jonge om 16.00 uur de opening verrichten door het planten van de laatste boom nabij de komgrens in Oostelbeers. Vanaf deze datum zullen de tijdelijke verkeersmaatregelen worden opgeheven en zijn de normale verkeersborden weer van kracht.