Gemeente Enschede

Beekveld, een nieuw tuindorp in Enschede


Enschede, 28-04-2004

Donderdag 29 april begint de bouw van het deelplan Beekveld in De Eschmarke. Om 16.00uur geeft wethouder R.W. Bleker samen met toekomstige bewoners, bedenkers en bouwers van Beekveld hiervoor het feestelijke startsein.

Het tuindorp Beekveld ligt in het oostelijke deel van De Eschmarke en is vernoemd naar de nieuwe Heutinkbeek die centraal door de wijk loopt. Via bruggen en dammen kunnen fietsers en voetgangers de houtwalbeek oversteken. Beekveld krijgt een dorps karakter dat zich uit in een groene, rustige en autoluwe wijk. De woningen worden namelijk gegroepeerd rondom of aan gemeenschappelijke ruimtes zoals pleintjes en speelplekken.

In het nieuwbouwplan is ruimte voor 197 woningen, waarvan er 32 voor verhuur zijn bestemd en 165 voor de verkoop in de categorie rijen, twee-onder-een-kap- en vrijstaande huizen. De woningen zijn ontworpen door de architecten Klaas van den Berg uit IJsselmuiden en Tuns & Horsting uit Hengelo.

Beekveld VOF is de opdrachtgever voor dit deelplan. De VOF is een samenwerking tussen Woningstichting Volion, Woningcorporatie Domijn en Bouwcombinatie E-2000 (Dura Vermeer, Koopmans, Te Pas Bouw en Trebbe Bouw).

---

Gepubliceerd op 28-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar