Politie Drenthe

Donderdagmorgen 29-04-04

Meppel 29-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Gewonde door voorrangsfout
ASSEN Een 39 jr. bromfietser uit Assen raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de kruising van de Beek met de Eem in Assen. De man verleende geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een eveneens 39 jr. man uit Assen. Met een hoofdwond is de bromfietser voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie vordert rijbewijs in
ASSEN De politie vorderde in de nacht van woensdag op vrijdag het rijbewijs in van een 39 jr. man uit Assen omdat hij met een alcoholgehalte van ongeveer 1,4 promille een auto bestuurde. De man reed in een bestelbus over de Selma Lagerloflaan.

TFT schermen doelwit inbrekers
ASSEN Bij een inbraak in een kantoorpand aan de Lauwers in Assen zijn woensdagavond een tiental TFT computerschermen gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit aangetroffen sporen blijkt dat de dieven een auto bij zich hadden. Waarschijnlijk is één van de ramen van deze auto kapot. De politie vraagt mensen die woensdagavond rond 23.30 uur, op- of in de omgeving van de Lauwers een auto met een kapot raam hebben gezien dit te melden.

Politie houdt na melding getuige twee jongens aan voor vernieling ZUIDWOLDE/HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie in Hoogeveen twee 15 jr. jongens uit die plaats aan op verdenking van vernieling. Een derde verdachte kon ontkomen. Een getuige meldde dat een aantal jongens een bushokje had vernield aan de Hoogeveenseweg bij Zuidwolde. De getuige gaf een beschrijving van de jongens en gaf aan in welke richting ze waren weggefietst. Toen de jongens Hoogeveen bereikten stond de politie hen inmiddels op te wachten. Van de verdachte die kon ontkomen is de identiteit inmiddels bekend. Op het politiebureau bleek dat één van de aangehouden jongens in eerste instantie een valse naam had opgegeven. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten. Naast een proces-verbaal voor vernieling krijgt de verdachte die een valse naam heeft opgegeven ook daarvoor een boete en kregen ze beiden alvast en boete voor het fietsen zonder licht.

Met teveel alcohol op achter het stuur
EMMEN Een 45 jr. vrouw uit Emmen is in de nacht van woensdag op donderdag op de Brinkenweg aangehouden door de politie omdat ze onder invloed een auto bestuurde. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille. De vrouw kreeg een dagvaarding uitgereikt en is daarna in vrijheid gesteld.

Politie houdt geweldpleger aan
GEEUWENBRUG De politie stelt een nader onderzoek in naar een steekpartij die woensdagavond plaats vond op het AZC Geeuwenbrug. Een 39 jr. bewoner van dit centrum is aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling en/of poging tot doodslag op een 37 jr. medebewoner van het centrum. De kinderen van de mannen kregen ruzie. De beide vaders kregen hierover ook ruzie wat volledig uit de hand liep. Daarbij werd de 37 jr. man meerdere keren met een mes gestoken. Beide personen raakte gewond. De 37 jr. man is voor behandeling naar het ziekenhuis van Assen vervoerd. E 39 jr. verdachte is na behandeld te zijn in het ziekenhuis van Hoogeveen ingesloten op het politiebureau.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0522-274015 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl