Politie Groningen

Persberichten donderdag 29 april 2004

Provincie Groningen 29-04-2004 -

Stadskanaal: vandalen aangehouden
Twee 16-jarige jongens uit Stadskanaal zijn woensdagnacht door de politie aangehouden aan de Poststraat in Stadskanaal. Getuigen zagen dat de knapen een boot van de kade losmaakten en deze het water opduwden. Gewaarschuwde agenten konden de twee verdachten, die vermoedelijk hulp hadden van enkele leeftijdsgenoten, aanhouden. Ze bekenden de boot te hebben losgemaakt. Bij onderzoek bleek dat de verdachten, vermoedelijk ook samen met anderen, aan de Beneluxlaan een fiets hadden gestolen. Ook braken ze een aan de Hollandselaan een vlaggenmast van een horecabedrijf af en haalden in dezelfde straat poststukken uit een brievenbus en staken dat in brand. De beide jongens zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Eén van hen verklaarde uit frustratie te hebben gehandeld omdat ze nergens meer iets te eten konden krijgen. Tegen de knapen is proces-verbaal opgemaakt. De politie sluit niet dat tegen nog enkele medeverdachten ook nog proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Boerakker gemeente Marum: automobilist onder invloed
Aan de Hoofdweg in Boerakker heeft de politie woensdagavond een 27-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed in en auto en bij een politiecontrole bleek hij te veel te hebben gedronken. De verdacht werd meegenomen en aan het politiebureau werd 1.05 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Delfzijl: asielzoeker aangehouden
In het asielzoekerscentrum aan de Zwet in Delfzijl heeft de politie woensdagavond een 34-jarige man uit Azerbajdzjan aangehouden. De man, die zwaar onder invloed van drank verkeerde, liep met een mes te zwaaien. Hij verwondde zichzelf aan beide armen en bedreigde een andere bewoonster van het AZC en haar zoon met het mes. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na behandeling door een arts is de verdachte ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLES: woensdag

Niezijl: Rijksstraatweg (N355)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1030 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 98 km.

Winsum: Provinciale Weg (N361)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 981 voertuigen, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 87 km.

Appingedam: Provinciale Weg (N360)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1340 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld.

Groningen: alcomobilist
Een 46-jarige automobilist uit Groningen moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Grote Beerstraat in de stad was betrapt bij het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 1.8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: portier gewond
Een 31-jarige portier van een café aan de Vismarkt is woensdagnacht gewond geraakt toen hij met een vervelende klant van een trap naar beneden viel. Hij liep daarbij letsel op aan de knie en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De klant, een 23-jarige inwoner van Groningen, wilde het café niet verlaten, ondanks dat hem dat werd aangezegd. Toen de portier hem naar buiten wilde werken, beet de klant hem in de vinger. Hij liet niet los. Tijdens de schermutseling die daarna ontstond viel het tweetal via de trap naar beneden.

Groningen: bomfietscontrole
De politie heeft bij een bromfietscontrole die woensdagavond plaatsvond in Beijum en Lewenborg diverse bekeuringen uitgedeeld. Vijf bromfietsen voldeden niet aan de constructiesnelheid, twee bestuurders reden zonder helm, twee keer was de uitlaat niet in orde en in twee gevallen had de bestuurder geen bromfietscertificaat. Een bromfiets met allerlei mankementen is voor nader onderzoek uit het verkeer genomen.

Snelheidscontrole
Op de Beneluxweg in Groningen zijn woensdagmiddag 3710 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 142 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. De controle werd gehouden met een radarauto en een lasergun die ongeveer 700 meter verderop stond. Met name bestuurders die bij de radarpost afremden verhoogden daarna de snelheid. Zij werden door de lasergun geregistreerd met een snelheid van boven de 100 km/u (6 x).