Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

28-04-2004
Regionale Programmaraad Breda e.o.

BRENGT DEFINITIEF ADVIES UIT OVER TV ZENDERS

Tijdens de openbare vergadering van 7 april 2004 heeft de Regionale Programmaraad Breda e.o. zijn definitief advies vastgesteld voor het TV-basispakket. 6 Gemeenten zijn vertegenwoordigd in de raad: Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Drimmelen.

De programmaraad adviseert over 8 van de 15 TV-zenders binnen het basispakket. Uitgaande van een beperkt aantal zenders dat beschikbaar is voor doorgifte in het basispakket, heeft de Programmaraad begin dit jaar het volgende voorlopige advies gegeven:

- Arte - BBC2

- ZDF - TV5

- WDR - RAI Uno

- BBC1 - TVE International

Na kennisneming van de binnengekomen reacties op het voorlopige advies, heeft de Programmaraad besloten om ARD te behouden in het basispakket. Met meerderheid van stemmen is voorts besloten om Arte daarvoor te laten wijken.

Het basispakket komt er dan zo uit te zien:

Wettelijk vastgelegde zenders;

1. Ned1

2. Ned2

3. Ned3

4. België VRT

5. België KETNET/Canvas

6. Omroep Brabant TV

7. Lokale omroep

Geadviseerde zenders, naast de wettelijk vastgelegde zenders:
8. ARD

9. ZDF

10. WDR

11. BBC1

12. BBC2

13. TV5

14. RAI Uno

15. TVE International

Casema vult de zenders aan vanaf de 16e plaats, met o.a.: RTL4, SBS6, Yorin, etc.

Naar verwachting zal deze wijziging medio dit jaar al zichtbaar zijn op de kabel voor de gemeenten Breda, Etten-Leur en Oosterhout. De gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen volgen eind dit jaar of begin volgend jaar. Voor Alphen-Chaam is het nog niet duidelijk wanneer deze wijziging zichtbaar zal zijn.

Voor al u vragen en opmerkingen is de Regionale Programmaraad schriftelijk bereikbaar op:
Regionale Programmaraad Breda e.o.,
Postbus 8789,
4820 BB Breda.
De programmaraad is een wettelijk verplicht orgaan welke alle belangen behartigd betreffende het zenderaanbod voor de inwoners van de gemeenten Breda e.o. waaronder ook Alphen-Chaam

De programmaraad benadrukt dat ze niet adviseert over de kijk- en luistertarieven, noch over technische aspecten zoals de kwaliteit van ontvangst, noch over de samenstelling van de overige zenders buiten het basispakket. Daarvoor dient u zich te wenden tot uw kabelexploitant.
Voor de gemeente Alphen-Chaam is dit: Casema, Postbus 345, 2600 AH Delft, 0800 - 1884.