Dienstenbond CNV

Akkoord Sociaal Protocol Outsourcing Kluwer ICT 29-04-2004

De CNV Dienstenbond heeft vandaag uiteindelijk met Kluwer een akkoord bereikt over de outsourcing van de Afdeling Operation Services van Kluwer ICT naar CSC. De CNV Dienstenbond is van mening dat er een aanvaardbaar pakket van afspraken is gemaakt voor de overgang van de werknemers.

Na verschillende malen overleg te hebben gevoerd met Kluwer en de Ondernemingsraad over de outsourcing van de Afdeling Operation Services van Kluwer ICT, heeft de CNV Dienstenbond op donderdag 8 april zowel met Kluwer als met CSC gesproken over een sociaal protocol. Tijdens de bijeenkomst heeft CSC haar achtergrond toegelicht. Daarnaast zijn we het sociaal protocol doorgelopen, dat er in concept vanuit vorige overleggen al lag, en zijn we tot de conclusie gekomen dat er nog een aantal zaken moest worden uitgezocht en aangepast. Afgesproken werd dat Kluwer en CSC dat zouden doen en vorige week woensdag ontvingen wij dan ook een nieuwe versie. Afgelopen maandag hebben wij aangegeven dat er op het gebied van pensioen nog een wijziging moest worden aangebracht en na die aanpassing zijn we vandaag tot een akkoord gekomen. Dit akkoord wordt u een dezer dagen door Kluwer verstrekt. Wij vinden dat er een totaalpakket ligt dat enerzijds uw opgebouwde rechten garandeert en anderzijds een basis kan vormen voor een goede start binnen CSC.

Ledenvergadering
Graag willen wij met u over dit akkoord praten tijdens een informatieve ledenvergadering op donderdag 29 april om 15.00 uur. De ledenvergadering vindt plaats in het gebouw van Kluwer aan de Staverenstraat te Deventer. Graag willen wij hiervoor alle betrokken leden uitnodigen. De stemming zal schriftelijk plaatsvinden en u heeft tot en met vrijdag 30 april de gelegenheid om uw stem aan ons kenbaar te maken middels bijgaand reactieformulier.

En daarna?
De leden van de vakorganisaties moeten zich uitspreken over het sociaal protocol. Daarnaast moet de OR nog positief adviseren. Als dit beide positief is kan Kluwer na een definitief akkoord met CSC formeel de outsourcing in gang zetten. Kluwer heeft lange tijd 1 mei als doel gehad, maar ons is niet duidelijk of dit praktisch nog haalbaar is. Uw werkgever zal u daar te zijner tijd verder over informeren.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen telefoon (055)5772640 of e-mail j.warnaar@cnvdibo.nl